Conferință de presă la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis va răspunde la întrebările jurnaliștilor, de la ora 19.00

Conferință de presă la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis va răspunde la întrebările jurnaliștilor, de la ora 19.00
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis va susține, marți, o conferință de presă, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială. Șeful statului va răspunde la întrebările jurnaliștilor începând de la ora 19.00.

Klaus Iohannis susține o conferință de presă, marți, la ora 19.00

Declarațiile președintelui au loc în contextul în care Klaus Iohannis a convocat, marți, la ora 15.00, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. La discuțiile de la Palatul Cotroceni participă premierul Ludovic Orban; ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă; ministrul Sănătății, Nelu Tătaru; șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat; secretarul de Stat în cadrul Ministerului Sănătății, general dr. Ionel Paul Oprea; Directorul General al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea; Directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol; reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila; șeful Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general dr. Dragoș Marian Popescu; Directorul Medical în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan; Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei, dr. Gindrovel Dumitra.

Declarațiile președintelui, în ziua cu noi recorduri negative înregistrate de România în contextul pandemiei de coronavirus

Ședința se desfășoară în ziua în care România a înregistrat cel mau grav bilanț al deceselor în rândul pacienților diagnosticați cu COVID-19. 177 de persoane au murit de luni până marți, potrivit datelor raportate de Grupul de Comunicare Strategică, astfel că la nivel național, bilanțul fatalităților a ajuns la 8.186 de la debutul crizei sanitare și până acum. Un record negativ a fost înregistrat, marți și în ceea ce privește numărul pacienților cu coronavirus internați în secțiile de terapie intensivă. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.727, dintre care 1.093 se află în secțiile de ATI. Totodată, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost înregistrate 7.304 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, astfel că bilanțul total al îmbolnăvirilor la nivel național a ajuns la 314.295.

Totodată, din raportarea Grupului de Comunicare Strategică rezultă că Cluj, Sălaj, Sibiu și Timiș au cea mai mare rată de infectare cu coronavirus, peste 6 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, astfel că la nivelul întregii țări doar două județe mai sunt în scenariul verde, cu mai puțin de 2 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Și acesta ar putea fi un subiect de discuție în adrul conferinței de presă de marți seară.

Conferința de presă, la o zi după ce România a intrat în carantină parțială

De altfel, declarațiile președintelui sunt programate la doar o zi după ce România a intrat în carantină parțială.

Astfel, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile publice, iar circulația pe timpul nopții a fost restricționată, asta însemnând că persoanele care ies din casă în intervalul 23.00 – 05.00 vor trebui să aibă asupra lor o declarație pe propria răspundere care să precizeze motivul întemeiat al deplasării. Magazinele se închid la ora 21.00, singurele excepții fiind farmaciile și benzinăriile. Salariații trebuie să muncească de acasă ori prin telemuncă și, acolo unde nu se poate, angajatorii trebuie să decaleze programul de lucru. Toate școlile intră în scenariul roșu, deci predarea se va face exclusiv online. De asemenea, piețele nu mai pot funcționa în spațiile închise.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”