Conducerea TAROM ar fi ajuns la o înțelegere cu piloții companiei pentru reluarea zborurilor / Care sunt majorările salariale negociate

Conducerea TAROM ar fi ajuns la o înțelegere cu piloții companiei pentru reluarea zborurilor / Care sunt majorările salariale negociate
sursa foto: Facebook

Conducerea TAROM ar fi ajuns la o înțelegere cu piloții companiei pentru reluarea zborurilor.  Acestora li s-ar fi propus o majorare de salariu de 1.500 de euro, potrivit surselor citate de Antena3.

Conducerea TAROM ar fi ajuns la o înțelegere cu piloții companiei

Salariile piloților ar urma să fie majorate cu 500 de euro din octombrie, iar diferența o vor primi anul următor

Cu toate acestea, alte trei curse interne au fost anulate marți, 9 iulie. Acestea trebuiau să ajungă pe aeroportul Otopeni, în jurul orei 6:30, din Iași, Suceava și Baia Mare.

Doar ieri peste 10.000 de oameni au aflat că zborurile lor sunt anulate cu numai câteva zeci de minute înainte de decolare.

Greva mascată a piloților Tarom

Peste 20 de piloți și copiloți s-au declarant inapți de zbor, invocând motive de oboseală extremă sau probeleme de sănătate. Potrivit reglementărilor, dacă în 48 de ore starea lor nu se va îmbunătăți, vor trebui să meargă la medic pentru o evaluare foarte amănunțită înainte de a se urca în avion.

Reprezentanții Tarom spun că ar fi o grevă mascată, iar piloții și copiloți ar face acest lucru pentru a obține salarii mai mari și condiții de muncă mai bune.

„Companiile private au și salariați mai mulți decât compania Tarom, salariați per avion, au și salarii mult mai mari, un pilot la compania Wizz air câștigă 10 mii de euro, la Tarom până în 5 mii de euro pe lună. Toți salariații companiei Tarom financiar sunt nemulțumiți de salariul pe care îl au”, a declarat Narcis Pașcu, Președintele Sindicatului Unit TAROM.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`