Procurorii DIICOT investighează devalizarea staţiunii Băle Herculane. 16 percheziţii au loc miercuri dimineață într-un dosar în care conducerea societăţii Hercules SA, cea care administrează staţiunea Băile Herculane, este suspectată că a devalizat patrimoniul staţiunii, informează B1 TV. Potrivit procurorilor, preşedintele firmei şi doi directori au înstrăinat ilegal mai multe clădiri, iar banii i-ar fi băgat în propriile buzunare.
Nu mai puţin de 21 de clădiri ar fi fost scoase în mod ilegal din patrimoniul staţiunii de cei care ar fi trebuit să se preocupe de soarte Băilor Herculane. Au preferat, însă, să bage banii în propriile buzunare. Aproximativ 30 de milioane de euro, susţin procurorii DIICOT.
Conducerea firmei care administra Băile Herculane, acuzată de fraude
#DIRECT_ONE_nwllp6#
Astfel, Iosif Armaş, președinte al Consiliului de Administrație al SC Hercules SA Băile Herculane, Filip Răiescu, director general al aceleiaşi societăţi, şi directorul economic Gavril Adamescu sunt acuzaţi că au constituit un grup infracțional organizat, având drept scop scoaterea activelor firmei din patrimoniul acesteia și, totodată, însușirea pentru membrii grupului a sumelor de bani obținute din valorificarea acestor active. De asemenea, suspect în dosar este şi lichidatorul judiciar Monica Angela Borza.
Printre clădirile înstrăinate se numără mai multe hoteluri, clădiri cu băi termale, sanatorii şi chiar şi spitalul pentru militari şi ofiţeri.
Societatea Hercules SA a intrat în insolvenţă în decembrie 2015, iar datoriile invocate de creditori sunt undeva între 25 şi 30 de milioane de euro.