Condițiile în care elevii ar urma să meargă la școală și sâmbăta. Propunerea ministrului Educației, Ligia Deca

Condițiile în care elevii ar urma să meargă la școală și sâmbăta. Propunerea ministrului Educației, Ligia Deca
Ligia Deca (PNL), ministrul Educației. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Educației, Ligia Deca, a propus ca elevii ar putea să meargă la școală și sâmbăta în anumite condiții. Mai precis, elevii și profesorii ar putea să participe la ore de recuperare sâmbăta, pentru a compensa din timp lecțiile care vor fi pierdute în perioada Bacalaureatului din iunie 2025.

Ce a declarat ministrul Educației despre această propunere

Propunerea a fost făcută în contextul în care, pe 10 iunie, vor începe  examenele scrise ale Bacalaureatului din 2025, în timp ce ceilalți elevi din clasele pregătitoare, până la clasa a XI-a, mai au cursuri până pe 20 iunie.

Deca a făcut această propunere atunci când a fost întrebată, într-un interviu la Digi24, despre organizarea examenelor de anul viitor pentru elevii care termină liceul.

„Există școli aglomerate, iar soluțiile în acele cazuri pot fi regândirea orarului, da, adică se poate trece, dacă nu sunt deja în schimburi, se poate merge după-amiază, se poate merge pe recuperare. Da, în anumite sâmbete, chiar înainte, știind că urmează (probele/perioada examenelor – n. red.)”, a spus Deca la Digi 24, citată de edupedu.ro.

Ce a spus ministrul Educației despre programele „Școala altfel” și „Săptămâna Verde”

Ministrul a mai precizat că Ministerul Educației ar putea ajusta structura anului școlar, astfel încât programele „Școala altfel” și „Săptămâna Verde” să fie organizate și după data de 30 mai, în ciuda termenului stabilit în ordinul de ministru 3.694 pentru structura anului școlar 2024-2025.

„Școlile pot să facă această recuperare în avans, adică să știe că vor avea acele zile libere și atunci să-și programeze cumva să restructureze în acel modul orarul în așa fel încât să facă orele care trebuie făcute. Mai există și o altă soluție pe care ne gândim să o avansăm și anume organizarea de Săptămână Altfel și Săptămâna Verde în acea perioadă. (…) Ne gândim să modificăm această perioadă pentru a o extinde pe întreaga durată a anului școlar în așa fel încât să le dăm școlilor posibilitatea să aibă această oportunitate de a programa atunci când sunt probele de Bacalaureat”, a mai spus Deca.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)