Condiții favorabile de schi în Sinaia, pentru mini-vacanța de 1 mai

Condiții favorabile de schi în Sinaia, pentru mini-vacanța de 1 mai
Foto simbol: Pixabay

Turiștii care aleg să petreacă minivacanța de 1 mai pe Valea Prahovei, vor putea beneficia de condiții foarte bune de schi pe pârtiile din golul alpin al stațiunii Sinaia.

În acest moment, gradul de ocupare a locurilor de cazare din stațiune este de aproximativ 85%.

Condiții bune de schi la Sinaia în minivacanța de 1 mai

În cursul zilei de vineri, Paul Popa, reprezentantul Centrului de Informare Turistică Sinaia, a declarat că rezervările sunt în continuare deschise, operatorii având disponibile locuri pentru toate buzunarele.

Potrivit informațiilor autorităților locale, Sinaia este singurul loc din țară în care încă se poate schia, stratul de zăpadă pe pârtiile de altitudine măsurând între 30 și 80 cm.  Conform datelor postate pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia, sunt amenajate şi deschise pârtiile Variantă, Vâlcel, Valea Dorului 2, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1 şi Lăptici 2.

De asemenea, turiştii vor putea vizita Castelele Peleş şi Pelişor, vor putea face plimbări pe domeniul regal, în Parcul Dimitrie Ghica, la Casino Sinaia sau chiar pe munte, scrie g4media.ro.

 Ce poți face la Bușteni și Azuga

Cei care aleg să își petreacă minivacanța de 1 mai în Bușteni, pot opta pentru mișcare în aer liber, drumeții, vizitarea Castelului Cantacuzino din Bușteni, a Mănăstirii Caraiman din acelaşi oraş, plimbări cu telegondola sau distracţie în Fun Park-ul de la baza domeniului Kalinderu.

La Azuga, de 1 Mai se dă startul sezonului de drumeţii şi mişcare în aer liber.

„Cu ocazia mini-vacanţei de 1 Mai, azugenii lansează bucureştenilor, şi nu numai, invitaţia de a veni la munte, de a face mişcare, în aer curat şi linişte. Staţiunea are o poziţie unică pe Valea Prahovei, fiind favorizată de poziţionarea între munţi, perpendicular pe DN 1, ceea ce înseamnă aer de calitate şi lipsa aglomeraţiei în localitate. Cu gondola sau pe cărări de munte, recomandat în grupuri de minim 3-4 drumeţi, se poate ajunge sus pe culmile Baiului sau Urechea sau Cazacu, fără a sta la coadă sau în înghesuială. Mai mult, traseele de MTB sunt pregătite şi gata să bucure amatorii de adrenalină”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Azuga.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)