Condimentele se pot găsi sub forma de frunze, coji, flori, fructe, rădăcini proaspete sau uscate, însă trebuie să ținem cont de cantitatea pe care o folosim, mai ales în cazul unui anumit condiment.
Se pare că nucșoara, care este prezentă în bucătăria românilor și folosită pentru prăjituri sau diverse mâncăruri, este un condiment toxic. Aparent, aceasta poate deveni periculoasă în momentul în care este consumată în doze mari.
Experții spun că acest condiment, la ale cărui efecte nocive nu s-a gândit nimeni, a intrat pe lista celor mai periculoase condimente. De asemenea, aceștia avertizează că două lingurițe de nucșoară pot fi toxice pentru organismul uman din cauza miristicinei.
Acest ulei care se regăsește în nucșoară poate provoca halucinații, amețeli și chiar convulsii. Mai mult decât atât, în cazul persoanelor care sunt alergice la acest tip de ulei, problemele pot fi mult mai grave.
Ținând cont pericolele asociate consumului excesiv de nucșoară, oamenii trebuie să fie atenți la cantitatea pe care o adăugă în preparatele lor.
Totodată, este recomandat ca cei care consumă acest condiment să consulte specialiștii în domeniul sănătății și să fie informați cu privire la dozele sigure, notează click.ro.
În cele din urmă, nucșoara rămâne un condiment apreciat în bucătărie, dar trebuie folosit cu prudență.