Condamnări grele date de magistrați: Fostul președinte CJ Prahova Mircea Cosma – 8 ani de închisoare, deputatul Vlad Cosma – 5 ani de închisoare, afaceristul Răzvan Alexe – 2 ani și jumătate (VIDEO)

Condamnări grele date de magistrați: Fostul președinte CJ Prahova Mircea Cosma - 8 ani de închisoare, deputatul Vlad Cosma - 5 ani de închisoare, afaceristul Răzvan Alexe - 2 ani și jumătate (VIDEO)

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus condamnări dure pe fond în dosarul de corupție de la Prahova ce îi implica pe Mircea și Vlad Cosma. Fostul președinte al Consiliului Județean Mircea Cosma a primit o sentință de 8 ani de închisoare, fiul său, deputatul Vlad Cosma a fost condamnat la 5 de ani închisoare, iar omul de afeceri Răzvan Alexe la 2 ani și jumătate. Toate sentințele sunt cu executare.

Decizia magistraților nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la completul de cinci judecători de la Curtea Supremă.

Condamnări grele date de magistrați: Fostul președinte CJ Prahova Mircea Cosma – 8 ani de închisoare, deputatul Vlad Cosma – 5 ani de închisoare, afaceristul Răzvan Alexe – 2 ani și jumătate

#DIRECT_ONE_bju78k#

Conform unui comunicat DNA, emis la data începerii urmăririi penale, în perioada 2012 – 2013, inculpaţii Alexe Răzvan şi Cosma Vlad Alexandru au pretins şi primit de la trei reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, denunţători în cauză, suma totala de 4.410.149,97 lei, disimulată în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de aceste societaţi către două firme controlate în fapt de inculpatul Alexe Razvan.

Sumele de bani au fost pretinse şi primite de cei doi în schimbul intervenţiei la persoane cu putere de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova şi anume la inculpaţii Cosma Mircea, preşedintele autorităţii publice judeţene şi Alixandrescu Daniel Adrian, director executiv al Direcţiei Patrimoniu (având în subordine Serviciul Achiziţii Publice şi Contracte, precum şi Serviciul Urmărire Lucrări Publice), astfel încât cele trei societăţi să obţină de la Consiliul Judeţean Prahova trei lucrări de modernizare/intreţinere a drumurilor, dar şi pentru a deconta cu prioritate lucrări deja efectuate. Cele trei lucrări se referă la obiectivele urmatoare: "Modernizare DJ 101 I Buda Nedelea, judeţul Prahova", "Lucrări şi servicii privind întreţinerea curentă a drumurilor publice – plombe" şi "Întreţinerea curenta a drumurilor judeţene pe timp de iarna 2012 -2013".

Pentru ca societăţile denunţătorilor să căştige cele trei lucrări, în cadrul Consiliului Judeţean Prahova s-au desfăşurat, sub directa implicare a inculpaţilor Cosma Mircea şi Alixandrescu Daniel Adrian, proceduri de achiziţie publică, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi prin care bugetul judeţului a fost prejudiciat cu suma totală de 6.077.273,24 lei.

Pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu rezultate din lege şi din fişa postului şi pentru a favoriza cele trei societăţi comerciale, Mircea Cosma şi Daniel Adrian Alixandrescu au pretins şi primit de la Razvan Alexe o parte din sumele pretinse şi primite de acesta de la denunţători, “respectiv – 1.890.064,27 lei – inculpatul Cosma Mircea şi 130.000 lei -inculpatul Alixandrescu Daniel Adrian”, conform DNA. Anterior, în perioada 2010 – 2011, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, inculpatul Cosma Mircea a mai pretins de la reprezentantul de atunci al uneia din cele trei societăţi comerciale (în prezent decedat), în schimbul decontării cu prioritate a sumelor datorate de autoritatea publică judeţeană pentru lucrări executate de aceasta firmă, suma totală de 900.000 lei din care a primit 550.000 lei.

Suma a fost disimulată în contravaloarea unor suprafeţe de teren arabil – obiect al unor contracte de vânzare cumpărare autentificate, în baza carora societatea le-a achiziţionat de la persoane interpuse de inculpat, apropiate familiei sale, la preţuri supraevaluate. Obiectul mitei l-a reprezentat în acest caz diferenţa dintre preţul de vânzare către societatea respectivă şi preţul cu care terenurile fuseseră efectiv cumpărate anterior, de la primii proprietari şi este în cuantum de 487.000 lei.

Conform unui comunicat DNA, emis la data începerii urmăririi penale, în perioada 2012 – 2013, inculpaţii Alexe Răzvan şi Cosma Vlad Alexandru au pretins şi primit de la trei reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, denunţători în cauză, suma totala de 4.410.149,97 lei, disimulată în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de aceste societaţi către două firme controlate în fapt de inculpatul Alexe Razvan. Sumele de bani au fost pretinse şi primite de cei doi în schimbul intervenţiei la persoane cu putere de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova şi anume la inculpaţii Cosma Mircea, preşedintele autorităţii publice judeţene şi Alixandrescu Daniel Adrian, director executiv al Direcţiei Patrimoniu (având în subordine Serviciul Achiziţii Publice şi Contracte, precum şi Serviciul Urmărire Lucrări Publice), astfel încât cele trei societăţi să obţină de la Consiliul Judeţean Prahova trei lucrări de modernizare/intreţinere a drumurilor, dar şi pentru a deconta cu prioritate lucrări deja efectuate. Cele trei lucrări se referă la obiectivele urmatoare: "Modernizare DJ 101 I Buda Nedelea, judeţul Prahova", "Lucrări şi servicii privind întreţinerea curentă a drumurilor publice – plombe" şi "Întreţinerea curenta a drumurilor judeţene pe timp de iarna 2012 -2013". Pentru ca societăţile denunţătorilor să căştige cele trei lucrări, în cadrul Consiliului Judeţean Prahova s-au desfăşurat, sub directa implicare a inculpaţilor Cosma Mircea şi Alixandrescu Daniel Adrian, proceduri de achiziţie publică, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi prin care bugetul judeţului a fost prejudiciat cu suma totală de 6.077.273,24 lei. Pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu rezultate din lege şi din fişa postului şi pentru a favoriza cele trei societăţi comerciale, Mircea Cosma şi Daniel Adrian Alixandrescu au pretins şi primit de la Razvan Alexe o parte din sumele pretinse şi primite de acesta de la denunţători, “respectiv – 1.890.064,27 lei – inculpatul Cosma Mircea şi 130.000 lei -inculpatul Alixandrescu Daniel Adrian”, conform DNA. Anterior, în perioada 2010 – 2011, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, inculpatul Cosma Mircea a mai pretins de la reprezentantul de atunci al uneia din cele trei societăţi comerciale (în prezent decedat), în schimbul decontării cu prioritate a sumelor datorate de autoritatea publică judeţeană pentru lucrări executate de aceasta firmă, suma totală de 900.000 lei din care a primit 550.000 lei. Suma a fost disimulată în contravaloarea unor suprafeţe de teren arabil – obiect al unor contracte de vânzare cumpărare autentificate, în baza carora societatea le-a achiziţionat de la persoane interpuse de inculpat, apropiate familiei sale, la preţuri supraevaluate. Obiectul mitei l-a reprezentat în acest caz diferenţa dintre preţul de vânzare către societatea respectivă şi preţul cu care terenurile fuseseră efectiv cumpărate anterior, de la primii proprietari şi este în cuantum de 487.000 lei.

Citeste mai mult: adev.ro/ofyei6

Conform unui comunicat DNA, emis la data începerii urmăririi penale, în perioada 2012 – 2013, inculpaţii Alexe Răzvan şi Cosma Vlad Alexandru au pretins şi primit de la trei reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, denunţători în cauză, suma totala de 4.410.149,97 lei, disimulată în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv de aceste societaţi către două firme controlate în fapt de inculpatul Alexe Razvan.

Citeste mai mult: adev.ro/ofyei6

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)