Condamnarea primită de Mirel Palada pentru că l-a atacat pe Mihai Goțiu, în studioul B1 TV (VIDEO)
Mirel Palada a fost condamnat la nouă luni de închisoare, cu amânarea pedepsei, pentru comiterea infracțiunii de loviri și alte violențe după ce acum trei ani, în studioul B1 TV, l-a lovit pe senatorul USR Mihai Goțiu. Palada trebuie să îi plătească lui Goţiu daune morale de 5.000 euro. Decizia aparține Judecătoriei Sectorului 1 și nu este definitivă.
Mirel Palada, condamnat în primă instanță după ce l-a lovit pe Mihai Goțiu, în studioul B1 TV
Pe 13 septembrie 2017, Mihai Goţiu şi Mirel Palada au avut un schimb dur de replici, într-o emisiune difuzată de B1 TV și, la un moment dat, Palada și-a pierdut controlul și l-a lovit pe Goțiu. Ulterior, încă senatorul USR a depus o plângere penală împotriva acestuia.
Mirel Palada l-a atacat pe Mihai Goțiu, în studioul B1 TV
În mai 2020, dosarul ce-l viza pe Palada a ajuns în instanță.
Goțiu s-a plâns la vremea respectivă că ancheta evoluează foarte lent: „Da, au trecut doi ani și opt luni până când organele de cercetări penale, procurori și polițiști, au reușit să finalizeze ”MARELE” dosar de loviri. Sunt curios de câte ori au fost nevoiți să vadă și să revadă înregistrările cu agresiunea, văzute de sute de mii și milioane de cetățeni, că le-au reluat toate televiziunile. Aș vrea să știu de câte ori au vorbit cu martorii și ce expertize de pixeli și megapixeli au făcut de a fost nevoie de atâta timp pentru a finaliza un asemenea dosar ”complex”…”.
Acum, Judecătoria Sectorului 1 a decis condamnarea lui Mirel Palada la nouă luni de închisoare, cu amânarea pedepsei pentru ”loviri și alte violențe”. Palada trebuie să-i plătească lui Goțiu daune morale de 5.000 de euro.
Mirel Palada mai trebuie să achite cheltuieli judiciare de 1.500 de lei statului și de 2.400 de lei senatorului.
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicarea minutei.
Potrivit minutei, Mirel Palada trebuie să respecte mai multe măsuri:
- să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de către acesta;
- să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
- să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;
- să comunice schimbarea locului său de muncă;
- să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă
Instanța i-a atras atenția inculpatului că va ajunge să execute efectiv pedeapsa de închisoare „în cazul nerespectării, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse de instanţă sau stabilite de lege, în cazul în care nu se îndeplinesc integral obligaţiile civile stabilite de instanţă până la expirarea termenului de supraveghere, precum şi în cazul în care inculpatul mai săvârşeşte o infracţiune pe parcursul termenului de supraveghere”.