Condamnarea primită de bărbatul care i-a spart locuința unui fost ministru al Apărării și l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat

Condamnarea primită de bărbatul care i-a spart locuința unui fost ministru al Apărării și l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat
Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării. Sursa foto: Captură video - HAI România! / YouTube

Un bărbat din Alba care, printre altele, ar fi sustras mai multe obiecte din locuinţa din Alba Iulia a fostului ministru al Apărării Teodor Atanasiu, inclusiv un încărcător de pistol marca Glock și mai multe medalii, a fost condamnat la 3 ani şi 10 luni închisoare şi plata unor daune materiale şi morale. Decizia aparține Judecătoriei Alba Iulia și nu e definitivă.

Faptele de care a fost acuzat bărbatul

Individul a fost condamnat pentru furt calificat şi distrugere, în dauna soţilor Atanasiu, şi pentru incitare la violenţă, ură şi discriminare, ultraj, ultraj în formă continuată, pentru ameninţare în formă continuată, la adresa mai multor persoane vătămate (ofiţeri, subofiţeri de poliţie, medic psihiatru, angajaţi la Ambulanţă).

El nu are voie să comunice cu părțile vătămate și nici să se apropie la mai puţin de 100 metri de acestea pentru o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei.

De asemenea, acesta a fost obligat să achite soților Atanasiu 31.582,60 de lei cu titlu de daune materiale și 10.000 de lei lui Teodor Atanasiu, cu titlu de daune morale, informează Agerpres.

El trebuie și să-i restituie lui Teodor Atanasiu obiectele furate, între care: un încărcător de pistol marca Glock, un cuțit, o machetă de pistol şi mai multe plachete, medalii şi distincţii.

De asemenea, el a mai fost acuzat de procurori că, în perioada decembrie 2022 – ianuarie 2023, a distrus mai multe bunuri ce se aflau într-un imobil pe care îl închiriase în Alba Iulia, imobilul aparţinând familiei fostului ministru.

Bărbatul l-a amenințat cu moartea pe Raed Arafat

Bărbatul e același are, în 2020, a transmis un mesaj de ameninţare cu moartea la adresa lui Raed Arafat.

De asemenea, conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 11 decembrie 2023 – 12 aprilie 2024, el a adresat, în diferite circumstanţe şi multiple modalităţi, direct sau indirect, inclusiv prin reţele de socializare, ameninţări cu acte de violenţă şi/sau cu moartea, mai multor ofiţeri şi subofiţeri de poliţie, după caz, în timpul şi/sau în legătură cu atribuţiile de serviciu ale persoanelor vătămate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)
18:28 - Când trebuie să renunți la cauciucurile de vară și să le montezi pe cele de iarnă. Ce spune legea
18:26 - Panourile fotovoltaice pot produce cu 50% mai puțin dacă nu sunt întreținute corespunzător. Cum și când trebuie făcută mentenanța
18:13 - Diana Stoica (USR), după ce Curtea de Apel Iași a eliminat toate înregistrările din dosarul lui Buzatu: „Problema este că oamenii își pierd încrederea în acest proces. Cine a greșit trebuie să plătească” (VIDEO)
18:02 - Destinația de vacanță ideală pentru această toamnă. Se află în România și este cunoscută pentru peisajele frumoase
17:59 - Ialomițianu (PMP): Românii nu mai pot suporta noi creșteri de taxe / În continuare se fac angajări la stat, în ciuda promisiunilor PSD-PNL. Sunt comune care au mai mulți salariați decât locuitori (VIDEO)
17:54 - Doctoriță prinsă în flagrant de DNA în timp ce lua șpagă. Este șefă de secție la un spital din Caraș-Severin
17:48 - Catacombele Sibiului pot fi vizitate acum de către turiști. Cât trebuie să plătească o persoană