Condamnare definitivă la închisoare pe viață pentru criminalul din Bascov care şi-a omorât părinţii, sora, fratele şi nepoata

Condamnare definitivă la închisoare pe viață pentru criminalul din Bascov care şi-a omorât părinţii, sora, fratele şi nepoata

Criminalul de la Bascov care și-a ucis cu sânge rece fratele, mama, tatăl, sora și nepoata de numai cinci ani a încercat să joace o ultimă carte pentru a ieși din închisoare sau pentru a obține o reducere a sentinței. Ancheta a arătat că a premeditat fapta.

Curtea de Apel Pitești a păstrat sentința dată de Tribunalul Argeș și contestată de bărbat

Viorel Lețcan a atacat cu recurs decizia judecătorilor de la Tribunalul Argeș prin care a fost condamnat la închisoare pe viață, iar dosarul a ajuns pe masa magistraților de la Curtea de Apel Pitești.

Încă de la primul termen, judecătorii au rămas în pronunțare, iar pe 21 iunie au decis să respingă recursul criminalului ca fiind nefondat.

Chiar dacă a avut discernământ diminuat, judecătorii au hotărât că este suficient ca individul că primească o decizie dură, anunță Antena3.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani a comis crimele în anut 2022. Atunci și-a ucis mama, tatăl, fratele, sora și nepoata. Singurul care a scăpat de furia lui a fost cumnatul pentru că nu era acasă. Omul a fost cel care a și descoperit ororile și le-a anunțat.

Individul a încercat atunci să fugă și a fost prins de jandarmi. De ani de zile, el era diagnosticat cu afecțiuni psihice și urma un tratament. Și tot în câțiva ani ar fi plănuit crimele, au aflat anchetatorii.

Bărbatul avea caiete pe care notase totul, de la cum va proceda, ordinea victimelor, dar și cum va fugi și ce își va pune in bagaj.

La expertiza psihiatrică s-a stabilit că a avut discernământ când și-a omorât familia. Tribunalul Argeș a decis ca el să fie închis pe viață, dar bărbatul a contestat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`