Conceptul de tratament All-on-4 inventat de prof. Paulo Malo: șansa la o nouă viață pentru pacienții edentați

Conceptul de tratament All-on-4 inventat de prof. Paulo Malo:  șansa la o nouă viață pentru pacienții edentați

Conceptul de tratament All-on-4 by Nobel Biocare reprezintă o tehnică de reabilitare orală pentru o arcadă dentară completă, inventată de prof. Paulo Malo în 1993, care le oferă pacienților edentați sau cu dinți clinic irecuperabili șansa la o viață nouă, în doar o zi.

Validat științific de peste 20 de ani de cercetări și studii clinice, sistemul All-on-4 reprezintă o soluție eficientă de tratament din punct de vedere estetic și funcțional cu ajutorul căreia medicii tratează cu succes cazurile complexe, cu severă atrofie osoasă.

Tratament convențional cu implanturi dentare vs. All-on-4 by Nobel Biocare

O reabilitare orală completă a arcadei dentare, în mod convențional, ar necesita inserarea a minimum 6-8 implanturi dentare pentru a putea susține o punte fixă completă.

În schimb, conceptul de tratament All-on-4 constă în reabilitarea arcadei dentare cu ajutorul a doar 4 implanturi. Pacientul pleacă din cabinet cu o proteză fixă provizorie, pe toată arcada, chiar în ziua intervenției. După integrarea în os a implanturilor, este montată lucrarea definitivă.

Principala limitare a metodei convenționale de înlocuire a dinților pe o întreagă arcadă dentară apare în momentul în care pacientul prezintă o atrofie osoasă severă.

De aceea, în cazul All-on-4, introducerea implantului este realizată astfel încât sunt evitate zonelor cu masă osoasă deficitară de la nivelul maxilarelor.

Cazurile complexe sunt motivul pentru care am inventat această soluție. Fără o cantitate suficientă de os sau chiar fără os deloc, aceste cazuri sunt cele mai provocatoare. Cea mai dificilă situație o reprezintă pacientul fără dinți, fără os și cu o vârstă mai înaintată. Acestea sunt cazurile complexe. Iar pentru a le rezolva, All-on-4 este soluția de tratament, care are o rată de succes de 98%”, declară prof. Paulo Malo DDS PhD, inventatorul All-on-4. https://youtu.be/RmMsyBjAamQ

Succesul tratamentului cu All-on-4 este documentat în timp și prezintă 99% rata de supraviețuire a sistemuluidupă 3 ani și 98% după 7,5 ani de la intervenție.

Cine este candidatul ideal pentru a beneficia de tratamentul cu All-on-4:

  • Pacienții care suferă de atrofie osoasă severă

  • Pacienții care poartă proteză dentară detașabilă și își doresc o îmbunătățire

  • Pacienții care suferă de afecțiuni parodontale avansate

  • Pacienții care își doresc o soluție de tratament imediată pe termen lung

  • Pacienții în cazul cărora implantul dentar multiplu nu reprezintă o soluție

Avantajele conceptului de tratament All-on-4

Avantajele pe care intervenția cu All-on-4 le oferă pacienților sunt multiple:

  • Eficiența tratamentului – toate intervențiile chirurgicale sunt realizate într-o singură zi

  • Estetică și funcționalitate – pacientul pleacă acasă cu o lucrare fixă perfect viabilă și cu un aspect natural.

  • Numărul mic de implanturi inserate – ceea ce înseamnă că este o intervenție minim invazivă

  • Producătorul Nobel Biocare oferă garanție pe viață sistemului

Inovația All-on-4 constă, de fapt, în posibilitatea de încărcare a implanturilor inserate în aceeași zi, astfel încât pacientul să poată pleca acasă, după această intervenție, cu o lucrare protetică fixă, care nu mai trebuie să fie îndepărtată și care îi oferă din punct de vedere atât estetic, cât și funcțional, un confort sporit”, afirmă dr. Cristian Csapo-Martinescu – medic stomatolog Implantologie și Estetică dentară.

Un alt avantaj deloc de neglijat este faptul că acest tip de tratament este mai economic din punct de vedere al costurilor și al resurselor de timp investite pentru ca intervenția chirurgicală este realizată într-o singură zi, numărul de implanturi utilizate este unul mic și nu sunt necesare adiții osoase.

All-on-4 – soluția care schimbă în bine viața pacienților din ziua intervenției

Cu dinți noi care arată natural și se simt ca dinții naturali și posibilitatea de mâncă din nou tot ceea ce își doresc, All-on-4 este mai mult decât o soluție de tratament, este un vis devenit realitate.

Conform mărturiilor pacienților, All-on-4 le oferă un grad ridicat de satisfacție după finalizarea tratamentului, 95% dintre pacienți sunt mulțumiți de noul zâmbet și 98% ar recomanda tratamentul cu All-on-4.

All-on-4 este sistemul originar creat de prof. Malo împreună cu producătorul numărul 1 din SUA, Nobel Biocare, și a fost replicat de-a lungul timpului și de către alți producători de soluții de implantologie.

În clinicile DENT ESTET, cazurile complexe sunt tratate de o echipă medicală cu experiență de peste 21 de ani, sub coordonarea renumitului Prof. Paulo Malo.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`