Comunitatea Evreilor din Brăila protestează împotriva unui liberal care a comparat eutanasierea câinilor cu Holocaustul

Comunitatea Evreilor din Brăila protestează împotriva unui liberal care a comparat eutanasierea câinilor cu Holocaustul

Consilierul județean de Brăila Vasile Varga (PNL) și-a pus în cap Comunitatea Evreilor după o declarație nefericită în care a comparat eutanasirea maidanezilor bolnavi și agresivi cu politicile lui Adolf Hitler care au dus la Holocaust.

"Poate domnul Varga a avut o zi mai tristă și s-a exprimat așa. A face o comparație atât de dură mi se pare deplasat. Poți folosi cuvinte grele într-o zi în care căldura este excesivă și, poate, problemele în care te-ai implicat sunt unele deosebit de grele. E mult prea dură comparația", a afirmat Nadia Ustinescu, președintele Comunității Evreilor din Brăila, conform debraila.ro.

Ustinescu a atras atenția că situația privind câinii maidanezi este una "complexă" de care Primăria Brăilă trebuie să se ocupe pentru a nu apărea situații nefericite.

"E totalmente neplăcut să mergi cu un copil pe stradă și să îl ții în brate (n.r. pentru a nu fi mușcat de câini), dar, pe de altă parte, câinii consider că sunt cei mai fideli prieteni ai omului. Câinii lăsați să își facă propriul spațiu în oraș nu e firesc într-o societate la nivel actual", a mai afirmat președinta Comunității Evreilor.

Aceste declarații vin după ce Primăria din Brăila a început acțiunile de colectare a câinilor comunitari din oraș, întrucât a crescut numărul plângerilor venite de la cetățeni, care s-au trezit atacați și mușcați de câinii vagabonți. (Detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`