Vă doriți să stabilizațimodificările dispoziției copilului dumneavoastră și să îl ajutați să îți îmbunătățeascăconcentrarea? Dieta alimentară poate juca un rol esențial.
Studiile efectuate referitor la efectul pe care îl are alimentațiaîn modificarea stăriide spirit și de comportament la copii au avut rezultate mixte. Cu toate acestea, o dietăsănătoasă, echilibratăar putea face o diferență vizibilă chiar și asupra unorcopii cu probleme de comportament.
REDUCERI PENTRU SĂNĂTATE! DEZUMIDIFICATOARE la SUPER PREȚURI!
Asigurarea unor mese mici frecvente sănătoase, multăapă, fructe și legume proaspete și un aport ridicat de acizi grași esențiali joacă un rol importamt în comportamentul copiilor. Prea multzahăr,alimente și aditivi prelucrate rafinate, poate fi una din cauzele apariției sindromului ADHD. Printre simpoteme acestui sindrom se regăsește:insomnia, lipsa de concentrare, modificări ale dispoziției și izbucniri distructive frecvent, potrivit bbc.com
Imediat ce ați observat aceste simptome primul pas este să discutați cu medicul dumneavoastră, care poate să vă îndrume copilul la o echipa de pediatrie pentru evaluare și consiliere de specialitate. Deși s-ar putea recunoaște unele dintre aceste trăsături, nu încercați să diagnosticați auto fără a avea copilul evaluat de către un specialist. Dieta poate fi un punct de plecare extrem de eficient în moderarea comportamentului.
Copiii trebuie încurajați să nu sară peste micul dejun. Varianta cea mai bună pentru prima și cea mai importantă masă a zilei ar putea fi un ou fiert cu pâine prăjită, cereale integrale cu lapte și banane.
Consumul de alimente care au unindiceglicemic scăzut poate menține nivelul de zahăr din sange constant și poate chiar să ajuteorganismul să metabolizezemai multe grasimile.
Prea multă glucoză în sânge declanșeazăpancreasul săelibereze un hormon numit insulină pentru a aduce nivelul de zahăr din sange.
Alimentele cu un nivel de zahăr ridicat auun impact negativ asupra comportamentului. Produsele alimentare care sunt foarte procesate, prea dulcisau au o valoare ridicată a indicelui glicemicau puține de oferit nutrițional.