Compania Moderna depune cererea pentru autorizare în regim de urgență a vaccinului anti-COVID. Ultimele rezultate ale studiilor clinice indică eficiență de 94,1%

Compania Moderna depune cererea pentru autorizare în regim de urgență a vaccinului anti-COVID. Ultimele rezultate ale studiilor clinice indică eficiență de 94,1%
Foto: Pixabay.com

Luni, compania americană Moderna a anunțat că va depune cererea de autorizare în regim de urgență a vaccinului împotriva COVID-19. Aceasta ar urma să fie depusă în cursul zilei de luni, atât la Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) în Statele Unite și la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). Potrivit AFP și DPA, citat de Agerpres, rezultatele ultimului studiu clinic realizat de gigantul american, ar indica o eficiență de 94,1% pentru vaccinul anti-COVID.

Rezultatele testelor pentru vaccinul realizat de Moderna

În urma testelor clinice de fază 3, compania americană a anunțat o eficiență a vaccinului împotriva COVID-19 de 94,1%. Moderna a raportat că dintre cei 196 de participanți la studiul clinic de fază 3, care s-au îmbolnăvit de COVID-19, 185 făceau parte din grupul placebo şi 11 din grupul vaccinat, informează sursa citată mai sus.

Mai mult decât atât, compania americană a anunțat că nicio formă gravă a bolii nu a apărut în rândul persoanelor vaccinate. Studiul clinic de fază 3 COVE a fost realizat pe 30.000 de pacienți, arătând că vaccinul are o eficiență de 94,1%.

Prima companie farmaceutică care depune cerere de aprobare a vaccinului anti-COVID

Compania a anunțat, luni, că au început deja demersurile ce vizează analizarea vaccinului de către Agenția Europeană a Medicamentului, dar și o altă serie de demersuri pe lângă autoritățile ce au rol de reglementare pe piața medicamentelor din Canada, Elvenția, Marea Britanie, Israel și Singapore, având ca scop accelerarea procedurii de autorizare, scrie Agerpres.

Astfel, prin demersul ce urmează să fie realizat luni, comapnai Moderna devine prima companie farmaceutică care depunde o cere oficială pentru autorizarea vaccinului împotriva COVID-19.

Reamintim că săptămâna trecută, Uniunea Europeană a încheiat un acord cu Moderna pentru vaccinul contra noului coronavirus dezvoltat de firma americană de biotehnologie. Este al șaselea contract încheiat de reprezentnații Bruxelles-ului cu un producător de vaccin anti-Covid-19.

„Sunt bucurosă să anunț că mâine vom aproba un nou contract, pentru asigurarea altui vaccin pentru Covid-19”, a spus Ursula von der Leyen, adăugând că înțelegerea ”ne permite să cumpărăm până la 160 de milioane de doze din vaccinul produs de Moderna”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`