Compania daneză de biotehnologie Bavarian Nordic cere UE să poată să folosească vaccinul său anti mpox pentru copii și adolescenți

Compania daneză de biotehnologie Bavarian Nordic cere UE să poată să folosească vaccinul său anti mpox pentru copii și adolescenți
Foto: Pixabay

Compania daneză de biotehnologie Bavarian Nordic a anunţat vineri că a transmis datele necesare Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) pentru a obţine aprobarea extinderii folosirii vaccinurilor împotriva mpox şi variolei pe copii şi adolescenţi cu vârsta între 12 şi 17 ani. transmite Reuters, citat de Agerpres.

Copiii şi adolescenţii ar fi mai vulnerabili în faţa mpox

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri epidemia de mpox, boală cunoscută anterior drept variola maimuţei, o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, cel mai ridicat nivel de alertă, pentru a doua oară în doi ani, în urma unui focar de infecţie virală în Republica Democrată Congo care s-a răspândit în ţările vecine.

Conform companiei Bavarian Nordic, copiii şi adolescenţii ar fi mai vulnerabili în faţa acestei boli.
Joi a fost confirmată o infecţie cu noua tulpină de mpox în Suedia, un semn că această boală a început să se răspândească pe continetul european, conform Reuters.

„Copiii şi adolescenţii sunt în mod disproporţionat afectaţi de mpox în focarul epidemic din Africa, ceea ce indică importanţa şi urgenţa de a extinde accesul la vaccinuri şi terapii pentru această populaţie vulnerabilă”, conform unui comunicat semnat de Paul Chaplin, CEO al companiei Bavarian Nordic.

În urma analizei EMA, autorizaţia de piaţă a acestor vaccinuri ar putea fi extinsă pentru a-i include şi pe copii şi adolescenţi în cursul celui de-al patrulea trimestru al acestui an, conform companiei daneze care pregăteşte teste clinice pentru a estima siguranţa acestui vaccin şi pentru copiii cu vârsta între 2 şi 12 ani.

Testele, finanţate parţial de Coaliţia pentru inovaţii în pregătirea epidemiilor (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations), urmează să înceapă în Republica Democrată Congo şi în Uganda în cursul acestui an, conform Bavarian Nordic. AGERPRES/(AS – editor: Codruţ Bălu, editor online: Gabriela Badea)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi