Comitetul pentru Situații de Urgență cere emiterea cu celeritate a avizelor pentru lucrări de consolidare a Planșeului Unirii

Comitetul pentru Situații de Urgență cere emiterea cu celeritate a avizelor pentru lucrări de consolidare a Planșeului Unirii
Foto: Facebook/ Daniel Băluță

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, în şedinţa de miercuri, ca instituţiile abilitate să emită cu celeritate avizele şi autorizaţiile necesare pentru demararea lucrărilor de consolidare şi reabilitare la Planşeul Unirii, transmite Agerpres.

„Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ia act de situaţia de urgenţă, astfel cum a fost consemnată de autoritatea publică locală a Sectorului 4 (…) pentru prioritizarea iniţierii lucrărilor de consolidare şi reabilitare a obiectivului. Comitetul dispune tuturor instituţiilor cu atribuţii în emiterea avizelor, autorizaţiilor să procedeze la rezolvarea cu celeritate a emiterii acestora”, a declarat prefectul Capitalei, Toader Mugur Mihai, după şedinţa CMSU.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a mai dispus aplicarea prevederilor Legii privind autorizarea lucrărilor de construcţii conform cărora, în situaţii deosebite, autorizaţiile de construire trebuie să fie emise în regim de urgenţă, în şapte zile, iar în cazul în care există anumite nelămuriri şi acelea să fie rezolvate în cinci zile.

De asemenea, în cazul apariţiei oricăror situaţii neprevăzute, pe durata desfăşurării lucrărilor, regiile autonome, serviciile de utilităţi publice vor asigura sprijin beneficiarului investiţiei, cu celeritate, conform competenţelor şi atribuţiilor fiecărei instituţii.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a mai dispus că Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiile generale de poliţie locală, în zona de competenţă teritorială, vor acorda sprijinul necesar, conform atribuţiilor şi competenţelor pe care le au.

„Lucrările la Planşeul Unirii vor începe în zece zile”

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a precizat că bucureștenii sunt într-o stare de real pericol, în condițiile în care atât planşeul de acoperire a râului Dâmboviţa, cât şi Pasajul Unirii au nevoie de consolidare urgentă pentru a pune în siguranţă vieţile sutelor de mii de oameni care tranzitează zilnic centrul Capitalei, cu maşina, cu autobuzul, tramvaiul sau metroul ori ca pietoni.

“Am încredere că autorităţile competente vor respecta hotărârea de azi a Comitetului şi vor debloca procesul de emitere a ultimelor documentaţii necesare pentru a demara rapid lucrările de consolidare. (…) Avem pregătite toate etapele de punere în siguranţă a Pieţei Unirii, iar finanţarea este deja asigurată de Guvern”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

El a punctat că lucrările la Planşeul Unirii vor începe în zece zile. „Vă garantez că, în următoarele zile, într-o modalitate sau alta, (…) vom avea autorizaţie de construire şi sunt convins că în următoarele zece zile vom începe lucrările”, a adăugat edilul Sectorului 4.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:06 - Vladimir Putin amenință cu armele nucleare și redefinește ce înseamnă pentru Rusia o agresiune a Occidentului
23:01 - Cappadocia la doar câțiva kilometri de București. Zborul cu balonul care cucerește România
23:01 - Un cetățean bulgar a sunat la 112 și a reclamat furtul a peste 20 de tone de cafea în Caraș-Severin. Ce s-a întâmplat după patru luni
22:26 - Un taximetrist aflat sub influența băuturilor alcoolice a produs dezastru pe străzile din Capitală. A produs 3 accidente și a lovit 7 mașini
22:23 - Klaus Iohannis critică autoritățile în urma inundațiilor din Moldova: „Mulţi n-au avut nicio avertizare. Au aflat de la vecini că vine apa”
22:02 - Elevii și studenții vor beneficia de transport gratuit cu metroul. Metrorex a anunțat ce trebuie să facă beneficiarii până în 2025
21:53 - Cum ajută „Ora cu și pentru animale” la formarea copiilor. Ce presupune noul opțional propus de școlile din Ilfov
21:50 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre posibila candidatură la Senat a lui Iohannis: „Toată problema a început de la PSD care una a spus în spatele ușilor închise, alta a făcut în realitate”
21:49 - Cristina Prună, după declarația președintelui României, cu privire la candidatura la Senat: Dacă ne uităm la Iohannis, parcă ne aducem aminte de Liviu Dragnea, cu OUG 13. Totuși, mai există și acea portiță, la AEP (VIDEO)
21:40 - Un pui de pinguin imperial a devenit o vedetă pe rețelele sociale. Cum a ajuns așa faimos