Comisarii Gărzii de Mediu au efectuat controale în Dâmbovița. Peste 30 de tone de deșeuri au fost confiscate

Comisarii Gărzii de Mediu au efectuat controale în Dâmbovița. Peste 30 de tone de deșeuri au fost confiscate
Sursa: Facebook/CJ Bihor

Comisarii Gărzii de Mediu au făcut controale în județul Dâmbovița, pentru a verifica activitatea de colectare și comercializare a materialelor reciclabile feroase și neferoase.

Ce au descoperit Comisarii Gărzii de Mediu

Aceștia au efectuat verificări în comuna Contești, sat Bălteni, județul Dâmbovița, ce viza societățile comerciale cu obiect de activitate colectarea și comercializarea materialelor reciclabile feroase și neferoase, dar și alte activități cu impact deosebit asupra mediului precum incendierea deșeurilor, conform observatornews.ro. 

„La activități au participat 126 polițiști, 10 echipe din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, 14 echipe din cadrul Distributie Electrică România S.A., 10 lucrători SAS Dâmbovița,  53 jandarmi din cadrul IJJ Dâmbovița 75 jandarmi de la Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.”, au transmis autoritățile.

Au fost aplicate opt sancțiuni

În timpul verificărilor au fost aplicate opt sancțiuni în valoare de 310.000 de lei. Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au confiscat aproape 30 de tone de deșeuri feroase și neferoase, cu valoare materială.

„Este a doua descindere a Gărzii Naționale de Mediu in aceeași săptămână, la operatori care colecteaza, dețin si valorifică ilegal deșeuri. Controlul face parte din zecile de astfel de acțiuni întreprinse de Garda de Mediu, împreună cu reprezentanții Ministerului de Interne. Lupta cu fenomenul continuă in ritm susținut și vom folosi toate pârghiile sisponibile legal pentru a descuraja aceste practici și a face poluatorii să plătească.”, au transmis autorităţile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`