Comentarii acide, după ce Robert Turcescu a anunţat că strânge fonduri pentru o televiziune online: "Un om care vreme de ani buni a fost în sfânta meserie a părerologiei ne cere bani să facă jurnalism"

Publicat: 30 04. 2015, 12:37

Jurnalistul Robert Turcescu a demarat acţiunea de strângere de fonduri pentru proiectul unei televiziuni online, precizând că „necesarul estimat în prima etapă, pentru a putea emite în condiţii excelente de streaming şi cu aparatură profesionistă, este de aproximativ 50.000 de euro.“

Campania a fost demarată pe contul său de Facebook, iar până în acest moment a strâns doar câteva sute de like-uri.

Jurnalistul Vlad Andriescu este de părere că acest concept al televiziunii clasice care e adaptată în online e falimentar.

“50.000 de euro e o sumă mică pentru a deschide o televiziune şi pentru ca aceasta să funcţioneze şi să-şi plătească angajaţii. Banii aceştia ar putea fi consumaţi într-un interval foarte rapid. Dar acest concept al televiziunii clasice care e adaptată în online e falimentar”, scrie jurnalistul într-un articol postat pe Adevărul.ro.

Totodată, Andriescu îi îndeamnă pe românii care s-au gândit să doneze bani pentru televiziunea pe care Robert Turcescu vrea să o lanseze, să îndrepte aceste fonduri către “ONG-uri, jurnalişti independenţi sau instituţii independente”.

“Decât să donaţi către o televiziune de opinie, făcută de un om care face parte din acelaşi sistem TV care v-a dezamăgit prin tabloidizare şi prin dictatura subiectivităţii, mai bine daţi bani către alte variante: ONG-uri, jurnalişti indepenţi sau instituţii independente. Acum, sincer, lucrez la un trust mare, „cu mogul”. Dacă v-am cere 50.000 de euro pentru noi, ne-aţi da? Am putea să ne folosim de publicul nostru şi de popularitatea site-ului pentru a cere donaţii pentru alţii, dar nu pentru noi”, mai scrie jurnalistul.

“Și vine un om care vreme de ani buni a fost în sfânta meserie a părerologiei şi cere bani să facă jurnalism. Mai lăsaţi-mă, domnilor, cu jurnalismul ăsta de cafenea, pe care-l vedem practicat în fiecare zi la televizor”, conchide Vlad Andriescu.