Cu siguranţă ai resimţit până acum starea de plictiseală şi ai avut senzaţia că nu găseşti o activitate care să îţi umple timpul şi să fie cu adevărat plăcută. Desigur, cele mai la îndemână soluţii sunt cele digitale: reţelele de socializare, platformele de streaming, programele TV sau jocurile online. Vestea bună este că acestea nu sunt singurele soluţii şi că există şi variante ceva mai bune, care nu implică ecrane.
Citeşte mai jos cum poţi combate plictiseala în 5 moduri simple, pline de beneficii pentru tine:
O carte sau o revistă pe gustul tău
Lectura este o modalitate minunată de a-ţi antrena mintea, dar şi de a te relaxa în acelaşi timp. În ziua de astăzi, este mai uşor ca niciodată să găseşti cărţi pe gustul tău, deoarece ai de ales dintr-o mulţime de titluri, pe teme şi subiecte diverse. Găseşti cărţi de self-help, biografii, romane poliţiste sau de dragoste, cărţi de psihologie sau titluri de business.
Dacă vrei să te relaxezi şi să alungi plictiseală, optează pentru o carte sau o revistă care-ţi trezeşte interesul. În ziua de azi, ai zeci de mii de titluri din care să alegi, online.
Poţi chiar să îţi amenajezi şi un mic colţişor de lectură, cu un fotoliu şi un lampadar. Lampadarul este perfect pentru a citi confortabil seara, dar şi că accesoriu decorativ. În afară de lampadar, mai poţi alege şi veioze de mici dimensiuni.
O sesiune de reamenajare a casei
Atunci când simţi că nu poţi scăpa de plictiseală, programează o sesiune de reamenajare a casei. Nu trebuie neapărat să faci schimbări drastice, ci depinde de timpul de care dispui şi de bugetul pe care-l aloci. Dacă nu vrei să cheltui bani, există soluţii. Schimbă locul pieselor de mobilier, fără a achiziţiona obiecte noi sau aruncă din piesele vechi, pe care nu le mai foloseşti.
Cu un buget minim, poţi adăuga câteva piese speciale în amenajare, la preţuri accesibile. Poate fi vorba despre un lampadar, câteva etajere, o comodă sau o măsuţă de cafea. De asemenea, poţi face câteva schimbări care să îţi îmbunătăţească confortul, cum ar fi instalarea unor întrerupătoare cu touch. Desigur, pentru schimbări ce implică instalaţia electrică, sanitară sau finisajele, apelează mereu la profesionişti.
Journaling
Să scrii într-un jurnal te poate ajuta nu doar să combaţi plictiseală, ci să te relaxezi şi să gestionezi mai bine stresul. Este o idee inspirată să ai un jurnal în care să îţi notezi gândurile, ideile, poveştile amuzante şi orice altceva simţi nevoia. Încearcă să optezi pentru un jurnal pe hârtie, mai ales că scrisul de mână are o mulţime de avantaje. Atunci când scrii de mâna îţi antrenezi abilităţile motorii fine, creativitatea, dar şi memoria.
Pictură
Exprimarea creativităţii poate arăta diferit pentru fiecare dintre noi. Totuşi, activităţile creative nu sunt rezervate doar celor talentaţi, ci tuturor celor ce doresc să se bucure de ele. Pictură este o super alegere dacă vrei să scapi de plictiseală, dar şi să îţi antrenezi creativitatea. Nu ai nevoie de prea multe produse, ci doar de un kit de început, pe care-l poţi achiziţiona uşor online, la preţuri accesibile.
Sport acasă
Mişcarea îţi aduce zeci de beneficii, de aceea merită un loc în rutină ta. Unde mai pui că te ajută să alungi plictiseala şi să îţi îmbunătăţeşti starea de spirit. Poţi face sport acasă, fără să fie necesar să te deplasezi la sală, la bazinul de înot sau în parc. Ai o mulţime de tipuri de antrenamente pentru acasă din care să alegi, de la Pilates şi până la Barre, Zumba, Yoga sau antrenamentele funcţionale.
Bineînţeles, înainte de a începe să faci mişcare, asigură-te că efortul fizic nu îţi este contraindicat.
Plictiseală se poate combate uşor atunci când ai la îndemână metodele potrivite. Alege întotdeauna activităţi care să îţi aducă beneficii, precum lectură, sportul sau scrisul. Majoritatea acestor activităţi nu implică costuri şi se pot realiza uşor acasă.