„Colectiv”| Eugen Iancu: Ancheta privind situația din spitale nu a început nici după 7 ani. Procurorii dorm pe bani mulți, iar procurorii militari pe bani și mai mulți și așteaptă pensiile speciale. În România, o mână spală pe alta (VIDEO)

„Colectiv”| Eugen Iancu: Ancheta privind situația din spitale nu a început nici după 7 ani. Procurorii dorm pe bani mulți, iar procurorii militari pe bani și mai mulți și așteaptă pensiile speciale. În România, o mână spală pe alta (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, una dintre victimele din Colectiv, s-a arătat extrem de revoltat că magistrații n-au fost în stare să facă dreptate tinerilor care au murit și celor care au fost răniți în incendiu nici după șapte ani și jumătate de la producerea tragediei. Iancu e revoltat că procurorii și judecătorii n-au făcut absolut nimic, dar altfel primesc salarii uriașe și-și apără pensiile speciale.

„În anii ăștia am cunoscut procurori care se plâng că în România le-a murit mama, copilul și că nu se întâmplă nimic în sănătate, dar ei sunt atât de lași că la locul lor de muncă nu fac nimic”, a mai spus Eugen Iancu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV, în contextul în care fostul primar Cristian Popescu Piedone tocmai a fost achitat și a ieșit din închisoare. 65 de oameni au murit în tragedia de la Colectiv.

Eugen Iancu, după achitarea lui Piedone: Sunt multe întrebări la care cineva ar trebui să răspundă

„Nu decizia de azi e surprinzătoare, surprinzătoare a fost decizia de acum un an a Curții de Apel și dacă ne întoarcem în timp, o să vedem că acei doi judecători de la Curtea de Apel au scădat-o vreun an cu 8 ani, cu 6 ani, cu ”i-am aresta”, ”nu i-am aresta”. S-a ajuns la un complet de trei, că cei doi judecători chipurile nu se înțelegeau. Deci acolo a fost circul, la Curtea de Apel, unde acei doi judecători, o doamnă și un domn, aș fi curios cu ce notă au trecut examenele.

M-aș întoarce și la niște procurori care au anchetat. De exemplu, la procurorul general din noiembrie 2015, care a spus că în Colectiv nu a existat un act intenționat. A spus la câteva zile de la incendiu. În baza a ce și-a permis acel procuror general să spună că la Colectiv nu a existat intenția, când nici nu începuseră anchetele? Sunt multe întrebări la care cineva ar trebui să răspundă”, a declarat președintele Asociației Colectiv.

Iancu: Procurorii dorm pe bani mulți. Banii noștri

Acesta a reproșat apoi procurorilor și procurorilor militari că n-au făcut efectiv nimic în cealaltă investigație ce ar fi trebuit derulată, cea privind modul în care au fost tratate în spitale victimele de la Colectiv.

„Avem o plângere penală de care procurorii militari, ăia cinstiți și corecți, cei mai cinstiți și corecți din România, și procurorii Parchetului General nu au nici măcar anchete începute după 7 ani! Staiu și dorm pe banii noștri.

La 8 ani pe cine mai interesează Colectiv? Ce e aia Colectiv? Lumea nici nu mai știe ce e aia Colectiv. De fapt, asta își doresc domnii procurori.

În anii ăștia am cunoscut procurori care se plâng că în România le-a murit mama, copilul și că nu se întâmplă nimic în sănătate, dar ei sunt atât de lași că la locul lor de muncă nu fac nimic.

Să discutăm despre ce se întâmplă la institutele de medicină legală din țara asta, despre domnul Bârcă de la INML și ce se întâmplă acolo. Poate Parchetul General ar trebui, în loc să tergiverseze dosarul Coelctiv, să ancheteze ce se face la INML unde un domn conduce 10 comisii, are un copil care-și ia doctorat de la un spital unde se întâmplă ce se întâmplă. Nu am auzit pe nimeni să ancheteze.

Sunt foarte multe lucruri de făcut, numai că o mână spală pe alta în România”, a continuat Iancu.
Acesta a insistat că în al doilea dosar procurorii n-au făcut absolut nimic: „Nu, pentru că Parchetul General chipurile anchetează ce se s-a întâmplat în spitale, dar, de fapt, nu fac nimic. Sunt niște procurori care dorm pe ei, dar dorm pe bani mulți, iar la Parchetul Militar avem niște procurori militari care dorm și ăia pe ei pe niște salarii mai mari, așteptând să iasă la pensiile alea pentru care acum ies la grevă că e pericolul să nu le mai ia. Noi trebuie să muncim până la 65 de ani să prindem o pensie vai de mama ei, iar oamenii ăștia fac grevă pentru că, vezi Doamne!, e pericolul să nu mai iasă la 50 de ani”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)