Cognacul, o băutură cu numeroase beneficii pentru organism, dacă este consumat cu măsură

Cognacul, o băutură cu numeroase beneficii pentru organism, dacă este consumat cu măsură
cognac

Nimeni nu poate contesta faptul că alcoolul dăunează sănătății. Însă un factor important îl reprezintă cantitatea de băutură alcoolică pe care o consumi. Există câteva băuturi care, consumate cu moderație, pot chiar să aducă beneficii pentru organism. Printre acestea se numără și coniacul, considerat cea mai sănătoasă alternativă când vine vorba despre licori cu alcool.

Proprietățile benefice ale acestei băuturi au fost descoperite în timpul Revoluției Franceze, atunci când oamenii foloseau cognac pentru ameliorarea stărilor de leșin și de slăbiciune. Când a început să fie consumat pentru propria plăcere și pentru a încânta papilele gustative, coniacul era un produs premium, la care aveau acces doar persoanele din înalta clasă a societății. Regii erau considerați singurele persoane demne de această licoare rafinată.

În prezent, producția acesteia este una de masă, iar fiecare persoană se poate delecta cu aromele îmbietoare ale unui cognac. Este adevărat că este una dintre cele mai scumpe băuturi de pe piață, însă cu siguranță există produse pentru toate buzunarele.

Beneficii neașteptate

La fel ca în orice alt context, excesul creează probleme. În cazul consumului de alcool, de orice tip ar fi el, depășirea parametrilor normali dăunează grav sănătății. Însă dacă găsești un echilibru, cognacul are o mulțime de proprietăți benefice pentru organism.

Oferă bună dispoziție

Trebuie să recunoaștem, cu toții ne simțim mai bine după un pahar de cognac de calitate. Această licoare te destinde, te ajută să fii în largul tău și să te simți bine, mai ales dacă te afli într-un context în care ești cu alți prieteni. Pentru o seară petrecută cu cei dragi, această licoare reprezintă elementul care conturează o atmosferă perfectă.

Funcționează ca un puternic antioxidant

În compozița acestei licori există acid elagic într-o cantitate semnificativă, care lucrează ca un antioxidant pentru organismul uman. Antioxidantul ajută corpul să lupte împotriva radicalilor liberi, care sunt responsabili pentru îmbătrânirea prematură, problemele cu inima sau ale sistemului nervos.

cognac

Cognacul are un conținut scăzut de zahăr

În comparație cu alte băuturi cu alcool, coniacul are mai puțin zahăr, și, în plus, nu conține aditivi. Cu toții știm cât de dăunător este zahărul pentru organismul uman: crește riscul de obezitate, duce la apariția cariilor, scade imunitatea etc.

Nu este nimic mai îmbucurător decât faptul că există o băutură alcoolică cu un gust desăvârșit, care are un conținut scăzut de zahăr. De asemenea, coniacul accelerează ritmul cardiac, îmbunătățește circulația sângelui, reglează nivelul de colesterol și poate chiar să prevină cancerul.

Cum vor consuma domnii o astfel de băutură?

Pentru a te bucura la maximum de savoarea acestei licori și pentru a te simți ca un adevărat rege, trebuie să te asiguri că o consumi într-un mod corespunzător. În primul rând, trebuie să știi că tăria se bea după masă, cu înghițituri mici, deoarece face parte din categoria băuturilor digestive, care ajută organismul să digere mai ușor preparatele consumate.

Îl poți bea ca atare, alături de o cafea, poți adăuga câteva picături de apă în pahar sau îl poți combina cu alte ingrediente, astfel încât să obții cele mai delicioase cocktailuri. Poți fuma și un trabuc pentrua savura aromele de tutun pur, rulat manual, astfel încât experiența să fie completă.

Delectează-te, într-un mod responsabil, cu un coniac de calitate, puternic aromat și simte pe pielea ta beneficiile nenumărate!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:35 - Destinația ideală de vacanță pentru finalul lunii octombrie. Turiștii apreciază cel mai mult acest loc pentru gastronomia de excepție
14:18 - Un deținut din Arad, ucis de colegul de celulă. Arma neașteptată pe care a folosit-o agresorul. Cei doi se aflau într-o zonă de maximă siguranţă
14:17 - Asistentă audiată de procurori după ce ar fi furat medicamente și instrumente medicale pe care apoi le-a vândut. Prejudiciu de zeci de mii de lei
14:09 - Cererea de aderare a Turciei la blocul BRICS stârnește îngrijorări cu privire la angajamentul președintelui Erdogan față de NATO
14:06 - Ce trebuie să aibă în vedere orice șofer pentru a nu încălca legislația. Cum trebuie să gestionăm situațiile neprevăzute din trafic
13:58 - PSD și PNL țin cu dinții de privilegii: au respins iar propunerea USR de abrogare a pensiilor speciale pentru baronii locali
13:56 - Sondaj Avangarde: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă intră în turul 2 la alegerile prezidențiale. PSD și PNL, pe primele locuri la parlamentare
13:42 - Nicolae Ciucă: Dorința PSD este să intre și liderul AUR în turul 2. Este și dorința Rusiei, motiv pentru care consider că cetățenii României trebuie să fie cât se poate de atenți (VIDEO)
13:28 - Speciile de animale care nu vor mai putea fi ucise începând cu 2027. A fost aprobat proiectul de lege
13:28 - Decizie: Toate companiile de petrol, gaze și carburanți să plătească din 2025 impozit de 0,5% din cifra de afaceri. Inclusiv firmele mici