Codul Rutier 2022. Modificare pentru termenul de plată al amenzilor. Permisele de conducere vor fi reținute mult mai ușor

Codul Rutier 2022. Modificare pentru termenul de plată al amenzilor. Permisele de conducere vor fi reținute mult mai ușor
Adolescentul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Codul Rutier 2022 ar putea veni cu schimbări importante. Potrivit unui proiect de lege pentru modificarea Codului, posibilitatea de a plăti jumătate din amendă în primele 15 zile de la constatare va dispărea, iar nou termen de plată va fi de 60 de zile, în loc de 90.

După cele 60 de zile în care persoana sancționată nu a plătit amenda, aceasta va rămâne fără permisul de conducere.

Cum se explică noile modificări pentru Codul Rutier

Inițiatorii proiectului susțin că au hotărât să înainteze aceste propuneri pentru că la bugetul de stat ajung sume foarte mici din amenzi. Primăriile nu au modalități de a-i verifica pe rău-platnici, Direcția de Taxe și Impozite doar constată și astfel, mulți români nici măcar nu trec vreodată pe la casierie.

Dacă proiectul va intra în vigoare, rău-platnicii vor trebui să achite retroactiv toate sancțiunile.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, modificările adoptate de Guvern au ţinut cont şi de un obiectiv asumat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă prin care România s-a angajat să reducă numărul de victime, persoane grav rănite şi decese ale accidentelor rutiere cu 25% faţă de nivelul de referinţă, anul 2019, termenul asumat fiind anul 2026.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`