Codul roșu de vreme severă a făcut prăpăd în Hunedoara! 170 de gospodării din judeţ au fost luate de ape: „Vai de capul meu! Dezastru!”

Codul roșu de vreme severă a făcut prăpăd în Hunedoara! 170 de gospodării din judeţ au fost luate de ape: „Vai de capul meu! Dezastru!”
Sursa Foto: Captură Video/ Facebook

Vremea rea a făcut ravagii în Hunedoara. În ţară mai multe judeţe au fost sub cod roşu de vijelii puternice. Zeci de localități au fost măturate de ape, în urma ploilor torențiale.

Prăpăd în Hunedoara după codul roșu de vreme severă

Se pare că fost prăpăd în satul Hășdău din județul Hunedoara. Aici, nu se mai vede unde a fost strada.

Potrivit observatornews.ro, localnicii au fost nevoiți să se întoarcă când au ajuns în faţa primejdiei.

„Vai de capul meu! Trebuie să mă întorc!”

„Vai, viaţa mea! Dezastru!”

Mai mult decât atât,  nu mai puțin de 30 de localităţi şi 170 de gospodării din judeţ au fost luate de ape. Mai multe echipaje au intervenit pentru a-i scoate pe oameni din case.

Turişti blocaţi în județul Alba

Ploile și vijeliile au făcut prăpăd în mai multe regiuni ale țării. Și în Alba, un grup de turiști nu a mai putut coborî de pe munte, din cauza șuvoaielor.

Nu a fost mai bine nici în Munții Apuseni, unde mai multe localități s-au aflat sub avertizare cod roșu de vreme rea.

24 de turiști care se aventuraseră pe un traseu din Cheile Râmețului au rămas blocați pe munte. Ca să ajungă înapoi la mașini, a fost nevoie de intervenția pompierilor. Două persoane au primit îngrijiri medicale, la fața locului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`