Codul roșu de căldură a făcut primele victime. O femeie a murit în propria curte

Codul roșu de căldură a făcut primele victime. O femeie a murit în propria curte
Sursa foto: Pixabay

Codul roșu de caniculă a făcut primele victime. Doi bărbați și o femeie din județul Suceava, cu probleme de sănătate, au cedat în fața temperaturilor extreme. În Moldova, aerul de afară s-a simțit ca 43 de grade. Codul roșu de caniculă va persista în aproape toată țara, până miercuri.

Primele victime ale caniculei

Unele zone din Moldova s-au topit, după ce temperatura resimțită a ajuns la aproape 50 de grade. O femeie de 56 de ani, din Suceava, nu a rezistat căldurii și a fost găsită decedată de fiica ei, în curte pe o canapea. Acuza dureri de piept, dar nu a mers la medic. Aceeași soartă au avut-o și alți doi bărbați, tot din Suceava. Unul dintre ei a decedat în drumul spre spital, conform observatornews.

Medicii de la salvare au muncit la foc continuu, după ce, în ultimele două zile, s-au înregistrat 60.000 de apeluri la 112. Dispecerii au numărat cinci apeluri pe minut, în zilele caniculare din acest weekend.

România de nouă zile

România se află în a noua zi de caniculă, iar, luni, a fost cel mai cald la Timișoara și București, unde s-au resimțit 44 de grade. În plus, codul roșu de caniculă a fost extins până miercuri, în toată țara. Doar județele Harghita, Maramureș, Bistrița-Năsăud și parțial Mureș se află sub cod portocaliu de caniculă.

Pentru a scăpa de caniculă, oamenii au mers la mare. Asta face ca toate stațiunile de pe litoralul românesc să fie pline. În stațiunile din Constanța până în Mangalia s-au resimțit 38 de ani, dar briza mării face ca temperatura resimțită să fie de 26-28 de grade.

Hotelierii sunt foarte mulțimiți pentru că gradul de ocupare este unul mare.

„Sună în continuare telefoanele, momentan avem în jur de 80 % grad de ocupare. E foarte cald, lumea pleacă de la Bucureşti, de la Bacău, din toată ţara. Deja românii au concediu, s-au reîntors cu faţa spre litoralul românesc”, a declarat Lucian Popa – proprietar hotel 3 stele.

România va ieși din codul roșu de canicular abia de joi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`