Cod roșu și Cod portocaliu de furtuni și ploi torențiale în mai multe zone din țară. Mihai Huștiu (ANM), precizări despre starea vremii (VIDEO)

Cod roșu și Cod portocaliu de furtuni și ploi torențiale în mai multe zone din țară. Mihai Huștiu (ANM), precizări despre starea vremii (VIDEO)
Foto: Pixabay

Este alertă de furtuni și vijelii în jumătate din țară! Meteorologii au emis Coduri portocalii pentru 12 județe. În plus, mai multe localități din Cluj, Timiș și Sălaj sunt sub Cod roșu de furtuni și ploi torențiale, a relatat Irina Petraru, vineri, la Știrile B1 TV.

Mihai Huștiu (ANM), precizări pe B1 TV despre starea vremii (VIDEO)

„Într-adevăr, Cod roșu am avut pe Sălaj și pe Cluj, iar acum și pe județul Timiș, mai multe zone vizate din acest județ, inclusiv Timișoara până la ora 16 este vizată de un Cod roșu. Deja am înregistrat în municipiul Timișoara 40 de litri până la această oră și continuă să plouă torențial, așa încât se mai pot cumula încă 35-40 de litri pe această zonă avertizată în Cod roșu”, a declarat meteorologul.

„De la ora 14, până la ora 23, mai multe județe din vestul, nord-vestul și parțial centrul țării sunt sub un Cod portocaliu privind aceste ploi torențiale, cantități însemnate de apă în intervale scurte de timp, 30-40 de litri și izolat peste 50 l/mp în intervale scurte de timp de 1-3 ore, iar până mâine, la ora 10, atenționarea meteorologică vizează aproape toată zona intracarpatică a țării, privind aceste fenomene de instabilitate și descărcări electrice, intensificările de vânt și în anumite zone chiar și căderi de grindină. Cantități de apă în zona atenționată între 20 și 25 de litri și izolat peste 30 l/mp”, a adăugat el.

„În schimb, în sud și în est avem parte de o vreme însorită și astăzi, temperaturi ridicate, o vreme caldă și temperaturi de 30 de grade în această după-amiază. Mâine, chiar mai cald, temperaturile mai cresc ușor și am putea ajunge 31-32 de grade în Muntenia, în Moldova, inclusiv în Capitală mâine o temperatură maximă în jurul a 31 de grade, dar la fel ca și astăzi, dincolo de Carpați, în Banat, Crișana, Maramureș și în Transilvania, din nou, vremea rămâne instabilă și mai ales în a doua parte a zilei sunt așteptate furtuni, ploi torențiale, descărcări electrice și izolat căderi de grindină”, a mai spus Mihai Huștiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`