Cod roșu de ninsori și viscol: Zeci de copii şi adulţi, blocați în autocare şi maşini în Neamț / Mai multe drumuri naționale au fost închise (VIDEO)

Cod roșu de ninsori și viscol: Zeci de copii şi adulţi, blocați în autocare şi maşini în Neamț / Mai multe drumuri naționale au fost închise (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay.com

Zeci de copii şi adulţi, care au fost surprinşi de viscol în timp ce se deplasau cu maşinile, au fost cazaţi, în noaptea de miercuri spre joi, în internate şcolare din municipiul Roman, a anunțat prefectul judeţului Neamţ, Vasile-Adrian Niţă.

Cod roșu de viscol în nordul Moldovei

Astfel, 35 de copii dintr-un autocar au fost cazaţi la internatul Colegiului „Danubiana”, iar 37 dintr-un alt autocar au fost duşi la internatele Colegiului „Petru Poni” şi Colegiului „Danubiana”.

Totodată, 33 de copii şi 3 adulţi au înnoptat la căminul Garnizoanei Roman, iar 9 adulţi şi un copil, la căminul Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

Începând cu ora 04,00, jumătatea estică a judeţului Neamţ, ce include şi municipiul Roman, este sub avertizare Cod roşu de ninsori şi viscol.

De asemenea, peste 400 de persoane au rămas înzăpezite cu maşinile pe drumurile naţionale şi judeţene din Botoşani. Pentru salvarea lor au intervenit pompierii militari şi voluntari.

Mai multe drumuri naţionale din judeţul Neamţ au fost închise circulaţiei rutiere din cauza Codului roşu de ninsori şi viscol, a declarat prefectul Vasile-Adrian Niţă.

Sectoarele de drum naţional închise sunt DN 15B Târgu-Neamţ – Cristeşti, DN 15C Târgu-Neamţ – Târzia – limita cu judeţul Iaşi, DN 15D Roman – Crăieşti – limita cu judeţul Vaslui, DN 15D Piatra-Neamţ – Roman şi DN 2 Secuienii Noi – limita cu judeţul Bacău.

“Toate drumurile publice săteşti, comunale sau judeţene care fac legătura cu drumurile naţionale mai sus menţionate vor fi şi ele temporar închise. Facem menţiunea că utilaje necesare pentru deszăpezire vor rămâne pe aceste sectoare de drum pentru a asigura posibilitatea efectuării unor misiuni sau intervenţii de urgenţă”, a declarat prefectul.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât să suspende, joi, toate cursurile şcolare. Jumătatea estică a judeţului Neamţ este vizată începând cu ora 04,00 de un Cod roşu de ninsori şi viscol.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`