Cod portocaliu de furtuni în centrul țării, cod galben de caniculă în sud. Avertizările meteorologilor

Cod portocaliu de furtuni în centrul țării, cod galben de caniculă în sud. Avertizările meteorologilor
Foto: Pixabay

Meteorologii au emis noi avertizări de caniculă și furtuni. Codul portocaliu de vijelii a fost extins în nord-vest, în timp ce sudul rămâne sub cod galben de temperaturi ridicate.

Atenționări ANM de caniculă și furtuni

Astfel, ANM a emis un cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat valabil pe tot parcursul zilei de azi în sudul și sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

Până pe 10 august la ora 10.00 e valabil un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată la munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei. Mai ales în a doua parte a zilei, aici vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

De asemenea, în intervalul 9 august, ora 12:00 – 10 august, ora 10:00 există un cod portocaliu de ploi abundente. În zonele montane și submontane vor fi averse torențiale, fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Pe arii restrânse se vor înregistra cantități de apă 80 l/mp.

Iar până pe 11 august, ora 10:00, e în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în Oltenia, în nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. În aceste zone se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`