Cod galben de vânt puternic. Care sunt zonele afectate

Cod galben de vânt puternic. Care sunt zonele afectate
Sursa Foto: Freepik

Șase averizări nowcasting Cod galben de vânt puternic și ceață densă au fost emise, vineri dimineață, de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Care sunt zonele afectate

Astfel, potrivit ANM, se va semnala ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, local, în județele Gorj, Mehedinți, Vâlcea și Maramureș.

Pe de altă parte, potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în mai multe localităţi situate în zona de munte a judeţului Buzău se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 75- 95 km/h, iar în localităţi din judeţele Botoşani şi Suceava vântul va avea viteze de 55 – 60 km/h.

De asemenea, în zona de munte a judeţului Suceava, la altitudini de peste 1.800 de metri, intensificările vântului vor depăşi la rafală 90 – 100 km/h.

Capitala va fi acoperită de un start generos de zăpadă

Amintim că, sâmbătă va ninge în București. Stratul de zăpadă va ajunge să aibă 12-14 cm.

Cerul va fi acoperit de nori în Capitală, începând de vineri seara, iar ploaia se va transforma în ninsoare, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

În ceea ce privește temperatura, aceasta va scădea brusc. Maxima zilei nu va depăși 0 grade Celsius, iar în noaptea de duminică se așteaptă o scădere a temperaturii până la -8 grade Celsius, urmată de o minimă de -13 grade Celsius în noaptea de luni, 22 ianuarie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`