Cod galben de caniculă în Oltenia, Muntenia, și Dobrogea. Temperaturile maxime vor depăși 36 de grade Celsius

Cod galben de caniculă în Oltenia, Muntenia, și Dobrogea. Temperaturile maxime vor depăși 36 de grade Celsius

În cursul zilei de vineri, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și Dobrogei va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor atinge pragul de 37 de grade celsius, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vineri va fi caniculă în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, temperaturile maxime ajungând la 37 de grade Celsius

Meteorologii au emis, joi, un Cod galben de caniculă, valabil în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum şi în centrul şi sudul Moldovei, până sâmbătă, la ora 2.00. În tot acest timp, mercurul din termometre va atinge, local, până la 37 și 38 de grade Celsius. Mai mult, se preconizează că noaptea de vineri spre sâmbătă va fi tropicală, cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius.

”Vineri (31 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei și Dobrogei va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat.”, se arată într-un comunicat emis de Administrația Națională de Meteorologie.

Conform ANM, disconfortul termic va fi ridicat şi în restul teritoriului, iar în zonele de câmpie şi de podiş, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi.

”Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar noaptea de vineri spre sâmbătă (31 iulie/01 august) va fi tropicală, cu temperaturi care, în general, nu vor coborî sub 20 de grade.”, este avertismentul făcut de specialiști.

Disconfort termic și caniculă

”Disconfortul termic se va menține ridicat și în Banat și sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.”, au mai spusmeteorologii.

Valorile extreme de temperatură se vor înregistra în județele: Argeș, Călărași, Olt, Vrancea, Constanța, București,Giurgiu, Prahova, Vaslui, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Ialomița, Tulcea, Dolj, Iași, Teleorman, Buzău, Gorj, Mehedinți, precum și în Vâlcea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`