Cod galben de caniculă în Capitală și în 14 județe. Ploi torențiale, vijelii sau chiar grindină sunt așteptate în alte zone din țară (VIDEO)

Cod galben de caniculă în Capitală și în 14 județe. Ploi torențiale, vijelii sau chiar grindină sunt așteptate în alte zone din țară (VIDEO)
foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de tip cod galben, ce sunt valabile în jumătate de țară. Practic, dacă o parte a României este sub cod galben de caniculă, în alte zone este de așteptat să existe episoade de poli torențiale, vijelii sau, și mai mult decât atât, chiar grindină, potrivit B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cod galben de caniculă în Capitală și în 14 județe. Ploi torențiale, vijelii sau chiar grindină sunt așteptate în alte zone din țară

Cea mai mare parte a țării se va confrunta cu instabilitate atmosferică și caniculă, avertizează meteorologii. ANM a emis o serie de avertizări de tip cod galben de disconfort termic, respectiv de instabilitate atmosferică accentuată, ce vizează mai multe zone din România. Dacă în sudul țării vor fi înregistrate temperaturi ce pot urca până la 37 de grade Celsius, în zone din Ardeal, Oltenia, Banat, Muntenia și Dobrogea va fi cod galben e ploi torențiale, vijelii și descărcări electrice.

Alina Șerban, meteorolog de serviciu, a comentat, luni, în direct pe B1 TV, situația din țară în ceea ce privește vremea de astăzi și din zilele următoare.

„Vorbim de vreme caniculară și disconfort termic accentuat în partea de sud-est a țării și în extremitatea sudică, acolo unde așteptăm temperaturi maxime de 34, 35, chiar 36 de grade. În regiunile sud-vestice, centrale și sud-estice se vor semnala descărcări electrice, averse ce pot căpăta caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului și chiar căderi de grindină”, a explicat Alina Șerban.

Fenomene meteo extreme și în zilele următoare

Ea a subliniat că nici în zilele următoare nu vom fi feriți de fenomene meteorologice extreme. Sunt așteptate ploi torențiale, iar cantitățile de apă vor fi considerabile.

„În zilele următoare, această masă de aer rece se va resimți în toată țara, mai exact miercuri, pentru că temperaturile maxime vor fi cuprinse în mare parte între 20, 22, până la cel mult 28, 30 de grade. Apoi sunt semnale că se va încălzi din nou spre weekend, este posibil să atingem din nou valori de caniculă”, a punctat Alina Șerban, meteorolog de serviciu.

Vestea vine în contextul în care,potrivit anunțului făcut luni de meteorologi, până la ora 17:00, în judeţele Gorj (la peste 1.800 de metri şi în localităţile Bumbeşti-Jiu, Novaci, Crasna, Baia de Fier, Polovragi, Stăneşti, Muşeteşti şi Schela), Vâlcea (zona de munte) şi Argeş (zona montană) se vor semnala, local, averse ce vor cumula 35 – 50 l/mp, frecvente descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni. ANM a explicat căavertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)