Coadă la centrul de vaccinare de la Sfântul Pantelimon. Foarte mulți oameni au așteptat ore întregi dozele de vaccin, deși aveau programare (VIDEO)

Publicat: 27 01. 2021, 11:25
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

E coadă la centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, unde tranșa cu dozele de ser a întârziat aproximativ o oră și jumătate, deși se programaseră foarte multe persoane și au fost nevoite să aștepte în curtea spitalului, potrivit B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Foarte mulți oameni au așteptat ore întregi dozele de vaccin anti-COVID-19, miercuri, la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, deși aveau programare

Foarte mulți oameni programați la vaccinare anti-COVID-19 au fost nevoiți să aștepte ore întregi miercuri la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, în ciuda faptului că aveau programare, din cauza faptului că tranșa de vaccin a întârziat să ajungă la centrul de vaccinare organizat acolo cam o oră și jumătate.

Pe fondul întârzierilor anunțate de Pfizer și BioNTech, dar și de AstraZeneca, România se pregătește chiar și de un scenariu în care să se facă doar doza de rapel și să nu se mai onoreze programările pentru o perioadă.

Valeriu Gheorghiță:Avem un deficit de 117.000 de doze

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, recunoștea marți că există un deficit de 117.000 de doze, deoarece țara noastră nu a primit câte ar fi trebuit. Soluția, spune el, este următoarea: „Din 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1 – 35.304 persoane vor fi reprogramate în ordinea programării”. Prima zi va fi 9 februarie.

„Avem un deficit de doze de 117.000.Acest deficit e generat în mare parte de faptul că în săptămâna 18 – 24 ianuarie am primit cu circa 51,3% mai puține doze decât trebuiau alocate – 93.340 de doze.Soluția noastră pentru continuarea campaniei, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea celor cu boli cronice sau a celor cu vârste peste 65 de ani și a celor din centrele de medico-sociale, din centrele de dializă sau a celor nedeplasabile, va fi următoarea: din 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1 – 35.304 persoane vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie. Prima zi va fi 9 februarie.Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, din data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale. Se menține același ritm de vaccinare pentru restul persoanelor programate – 176.861 de persoane. Se asigură doza de rapel pentru cei deja vaccinați – 441.149 de persoane.Perioada dificilă pentru noi e până pe 15 februarie”,a explicatValeriu Gheorghiță.