Coadă de ambulanțe care aduc pacienți cu COVID-19 în curtea Institutului ”Matei Balș”. Medic: ”Mai aveți îndoieli referitor la existența problemelor de sănătate determinate de SARS-CoV-2?” (FOTO, VIDEO)

Coadă de ambulanțe care aduc pacienți cu COVID-19 în curtea Institutului ”Matei Balș”. Medic: ”Mai aveți îndoieli referitor la existența problemelor de sănătate determinate de SARS-CoV-2?” (FOTO, VIDEO)
Foto: facebook.com

Confruntați cu tot mai multe cazuri ale unor cetățeni care nu cred în existența noului coronavirus sau a pericolul reprezentat de COVID-19, medicii aflați în linia întâi în lupta cu epidemia vin cu dovezi care să combată teoriile conspirației care circulă în spațiul public în ultima perioadă. O asistentă medicală de la Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș a publicat pe Facebook imagini din curtea unității medicale, plină cu ambulanțe SMURD care aduc pacienți infectați cu coronavirus.

Curtea Institutului ”Matei Blaș”, plină cu ambulanțe care aduc pacienți cu coronavirus. Mesajul unui medic pentru cei care nu cred în existența COVID-19

Postarea a fost distribuită inclusiv de medicul Maria Nițiescu de la Institutul ”Matei Balș”, alături de următorul mesaj: ”Mai aveți îndoieli referitor la existența problemelor de sănătate determinate de SARS-Cov 2? Aceasta este o imagine din curtea Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, spital COVID de faza 1. Imaginea este preluata de pe pagina unei colege, Gabi Ciobanu asistent medical în spital!”.

Institutul ”Matei Balș” este prima unitate medicală din România unde au fost tratați pacienți cu COVID-19 și este, totodată, spitalul unde au fost îngrijite cele mai multe persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Coadă de ambulanțe care aduc pacienți cu COVID-19 în curtea Institutului ”Matei Balș”

Medic: ”Mai aveți îndoieli referitor la existența problemelor de sănătate determinate de SARS-CoV-2?”

Autoritățile caută soluții pentru suplimentarea locurilor la ATI de la spitalele din Capitală

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat vineri seară că la unitățile medicale din București nu mai sunt locuri la secțiile de ATI pentru pacienții cu coronavirus.

„Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă”, a spus Raed Arafat.

De altfel, sâmbătă, a fost raportat cel mai mare număr de pacienți internați la ATI de la debutul epidemiei de coronavirus – 280.

În acest context, în zilele următoarea pacienți testați pozitiv care au nevoie de terapie intensivă vor fi internați și în Spitalul Modular ridicat în curtea Spitalului Elias din București. 38 de paturi de ATI sunt disponibile în această unitate medicală, care însă are nevoie și de o suplimentare a numărului cadrelor medicale care să îngrijească pacienții cu COVID-19.

„14 paturi sunt pentru tratarea persoanelor aflate în stare gravă, cu ventilatoare, injectomate, monitoare. Alte 14 paturi sunt pentru bolnavii aflați în stadii intermediare, fie spre ventilare, fie după ce au suferit o îmbunătățire a stării de sănătate și, de asemenea, există un număr de 10 paturi pentru persoanele care au simptome și sunt suspecte de infectarea cuCOVID-19. Împreună cu domnul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, am luat decizia de a aloca rapid toate echipamentele necesare din stocul de rezervă pentru a asigura punerea în funcțiune cât mai rapidă a acestei secții externe, astfel încât de marți dimineață să primească pacienți care necesită tratare la secția de terapie intensivă”, a anunțat premierul Ludovic Orban, care a vizitat Spitalul Modular.

Șeful Guvernului a anunțat și că în aceste zile se iau măsuri pentru suplimentarea locurilor la ATI și la Institutul ”Matei Balș”.

Număr record de cazuri de coronavirus în România

România a înregistrat sâmbătă un nou număr record de infectări cu noul coronavirus. 889 de noi îmbolnăviri au fost confirmate într-un interval de 24 de ore, din 18.732 de teste prelucrate. Numărul total al cazurilor de infectare la nivel național a ajuns la 36.691. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.865 au fost externate, dintre care 22.488 de pacienți vindecați și 2.377 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. De asemenea, până în prezent, 913 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Totodată, 21 de persoane diagnosticate cuCOVID-19au decedat, de vineri până sâmbătă, bilanțul total al victimelor ajungând astfel la 2.009.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`