CNSU propune ca școala să se desfășoare online până pe 8 februarie
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus, printr-o Hotărâre adoptată vineri, suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică la şcoală până în data de 7 februarie. Elevii vor învăţa tot online de luni. În acest context, autoritățile insistă că este de dorit reluarea cursurilor cu prezența fizică a școlarilor în clase, dar acest lucru trebuie să țină cont de evoluția epidemiei de coronavirus.
CNSU propune continuarea cursurilor în sistem online
„Se propune suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021 – 07.02.2020”, se arată în Hotărârea adoptată vineri de către CNSU.
Hotărârea CNSU poate fi citită integral AICI.
Vineri seară, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a afirmat că specialiștii își doresc reluarea orelor cu prezența fizică în clase, dar trebuie luată în calcul situația epidemiologică.
„Clar că toată lumea doreşte să se întoarcă la forma de predare fizică, eventual cu scenariile care au fost până acum, dacă apar cazuri într-o şcoală. (…) Dacă totul este ok, este posibil să se reia, pe bază de scenarii, începând cu 8 februarie”, a afirmat secretarul de stat, pentru Digi24.
Întrebat de ce nu s-au deschis acum şcolile, Arafat a susținut că încă nu s-a evaluat impactul sărbătorilor de iarnă: „Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă”.
Ministrul Sorin Cîmpeanu, despre pierderile generate de învățământul online
Joi, la finalul unor discuții cu reprezentanții din sector, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, (PNL), a vorbit despre „dorința de deschidere a semestrului II în data de 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice”. Acesta a mai precizat că nu este luată în calcul decalarea sau anularea examenelor naţionale.
„Învățământul online a generat pierderi care ar trebui compensate într-o cât mai mare măsură”, a declarat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.
Acesta a afirmat apoi că elevii vor face ore suplimentare de educație remedială pentru a recupera materia: „Ministerul Educației va crea cadrul, va găsi sursele de finanțare pentru plata acestor ore de educație remedială. Dacă stai multe ore la școală trebuie să găsești soluții și pentru o masă în timpul acestor ore. Sunt foarte multe variante, incluse într-un pachet integrat de acțiuni remediale. Anul școlar se va încheia și concursurile naționale se vor susține”.