CNSU a aprobat oficial acordarea de asistență umanitară de urgență pentru Ucraina (DOCUMENT)

CNSU a aprobat oficial acordarea de asistență umanitară de urgență pentru Ucraina (DOCUMENT)
Foto: Hepta.ro - Zuma Press / Aleksandr Gusev

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de luni Hotărârea nr. 8 privind acordarea de asistență umanitară de urgență pentru Ucraina.

Hotărârea nr. 8 din 21 februarie 2022 poate fi consultată integral AICI

Anexa cu oferta României la solicitarea de asistență internațională a Ucrainei poate fi consultată integral AICI

Asistența umanitară de urgență pentru Ucraina, aprobată oficial de CNSU

Autoritățile române au explicat că ajutorul umanitar a fost solicitat de partea ucraineană, prin Mecanismul European de Protecție Civilă și prin Centrul Euro-Atlantic de Coordonare și Răspuns la Dezastre.

Asistența umanitară vine într-un moment în care Ucraina este înconjurată din trei părți de forțele militare ale Federației Ruse, care în pofida acuzațiilor occidentale neagă în continuare că ar pregăti o invazie.

În tot acest context, în România a fost pregătit chiar și un plan de acțiune privind managementul unui flux masiv de migranți, conform anunțului făcut recent pe B1 TV de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Vreau să îi asigur pe toți românii că granițele noastre sunt sigure, că beneficiem de acest statut de țară membră NATO cu toate garanțiile de securitate și că un eventual conflict în Ucraina categoric ne va afecta pentru că, economic vorbind, să ne uităm doar la două paliere – energie, și așa suntem într-o criză energetică la nivel european, și sancțiunile despre care vorbesc Aliații, despre care vorbește Comisia, vor fi dintre cele mai dure. Aceste sancțiuni vor afecta indirect și economia României, iar în planul umanitar un aflux necontrolat de migranți cu siguranță va pune la încercare reziliența sistemului nostru de protecție civilă”, explica oficialul pe 13 februarie, la „Selectiv” cu Dan Bucura.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie