CNCAV suspendă lotul de vaccin AstraZeneca care ar provoca reacții adverse

CNCAV suspendă lotul de vaccin AstraZeneca care ar provoca reacții adverse
FOTO: Hepta.ro

CNCAV a hotărâtsuspendarea vaccinarii cu lotul AstraZeneca, despre care se crede că ar provoaca reacții adverse.Vaccinarea cu AstraZeneca vacontinua în România, dar autoritățile au decis, joi seara, ca măsură de extremă precauție, scoaterea din centrele de vaccinare unde au fost distribuite a acelor doze rămase din lotul ABV2856, pentru care s-au semnalat probleme în Italia, și înlocuirea lor cu alte doze, din alte loturi primite de România, informează CNCAV.

Potrivit declarațiilor făcute de Valeriu Gheroghiță la Digi24, sunt 4257 de doze rămase din lotulABV2856.

„În cursul acestei seri, a avut loc o ședință la care au participat reprezentanții CNCAV, INSP, MS, ANMDMR. Situația celor două loturi de vaccinuri a fost analizată și s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte:

  • Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului
  • Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România
  • Se înlocuiesc cele 4.257 doze neutilizate existente în centrele de vaccinare, astfel încât procesul de imunizare să nu fie afectat”, se arată în comunicatul de presă.

În ceea ce privește lotul lotul ABV 5300, de1,6 milioane de doze distribuite în 17 țări din Uniunea Europeană,
România nu a primit nicio doză. Vaccinuri din acest lot au ajuns în schimb în Lituania, Estonia, Luxemburg, Letonia, Irlanda, Danemarca, Bulgaria, Austria, Grecia, Suedia, Olanda, Polonia, Spania, Franța, Islanda, iar Agenția Europeană a Medicamentului a demarat o investigație, a transmis Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`