CNCAV: Peste 1,45 milioane de apeluri preluate în ultimele două luni de zile din partea persoanelor care întâmpină dificultăți cu programarea la vaccinare

Publicat: 10 03. 2021, 10:33
foto: Facebook @ RO Vaccinare

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19 a anunțat, miercuri, că în ultimele două luni de zile au fost preluate 1.453.570 de apeluri din partea persoanelor care întâmpină dificultăți cu programarea la vaccinare.

Peste 1,45 milioane de apeluri preluate în ultimele două luni de zile din partea persoanelor care întâmpină dificultăți cu programarea la vaccinare

Potrivit CNCAV, în ultimele 50 de zile au fost preluate în medie 27.000 de apeluri pe zi de la persoanele care întâmpină dificultăți cu programarea la vaccinarea anti-COVID-19. De la operaționalizarea centrelor, media zilnică este de 17.500 de apeluri pe zi.

„1.268 de militari în 47 de structurii Call Center cu 501 linii telefonice asigură suportul persoanelor pentru programarea la vaccinare și sprijinul direcțiilor de sănătate publică județene”, a precizat CNCAV, adăugând că în campania națională de vaccinare anti-COVID-19 sunt implicați4.114 de membri ai personalului civil și militar din Ministerul Apărării Naționale.

Campania națională de vaccinare a început pe 27 decembrie 2020. Până marți seară, la nivel național au fost administrate peste 1,9 milioane de doze, dintre care cele mai multe de la Pfizer-BioNTech (circa 1,59 milioane), iar restul de la AstraZeneca (aproape 201.000) și Moderna (aproximativ 118.000).

Astfel, în țara noastră, au fost vaccinate mai bine de 1,25 milioane de persoane, iar în jur de 663.000 au primit inclusiv doza de rapel.

În total, la nivelul centrelor de vaccinare din România, au fost înregistrate 6.280 de reacții adverse – 753 de tip de local, respectiv 5.527 de tip general.

Președintele CNCAV: În acest moment, stocurile de consumabile sunt suficiente. Legat de resursa umană, avem o provocare reală

Valeriu Gheorghițăa precizat, în conferința de presă de marți, că România dispune de suficiente seringi pentru a vaccina 10,4 milioane de persoane, însă provocarea reală e reprezentată de resursa umană.

„În ceea ce privește consumabilele, pot să vă spun că la acest moment stocurile sunt suficiente. (…). Există o serie de contracte și livrări care sunt în derulare. Până la acest moment nu am avut impedimente în ceea ce privește aceste materiale.Legat de resursa umană, avem o provocare reală. Sunt județe unde este destul de dificil să se găsească într-un timp scurt persoane care să lucreze în aceste centre de vaccinare și este și unul dintre motivele pentru care nu putem să deschidem peste noapte noic entre de vaccinare.