CNAIR începe recuperarea banilor de la firme, după ce mai multe autostrăzi au fost construite prost: Salini-Impreglio are 5 zile să achite peste 90 de milioane de lei

CNAIR începe recuperarea banilor de la firme, după ce mai multe autostrăzi au fost construite prost: Salini-Impreglio are 5 zile să achite peste 90 de milioane de lei

CNAIR a trimis notificarea de executare către Salini-Impreglio, constructorii lotului 3 din autostrada Sibiu-Orăștie, astfel că italienii trebuie să achite companiei de drumuri 91 de milioane de lei și peste 150 de mii de dolari în cel mult cinci zile, potrivit G4Media.ro.

Suma de 90,72 de milioane de lei reprezintă penalitățile de întârziere, iar Tribunalul Arbitral a decis încă din octombrie că CNAR trebuie să primească acești bani de la italieni: „De asemenea, decizia obligă Salini Impregilo SpA să ramburseze CNAIR suma de 152.025 dolari americani, cu titlu de costuri arbitrale, cu dobânda legală de la data Hotărârii Arbitrale Finale până la plata efectivă de către Reclamantă”, se arată în comunicatul CNAIR.

Lucrările cu pricina vizează cei 22,11 kilometri de autostradă dintre Cunța și Săliște au început în 2011. Lotul 3 din Orăștie-Sibiu avea să fie inaugurat în noiembrie 2014, în plină campanie prezidențială, dar după doar 10 luni a fost scos din circulație. În acest timp, deficiențele semnalate au fost numeroase: de la alunecări de teren, la crăpături în asfalt sau fisuri la baza viaductului de la Aciliu.

Lotul de 22 de kilometri dintre Cunța și Săliște nu este singurul construit prost, spun șefii de la Drumuri. În aceeași situație se află și cei 21 de kilometri dintre Ilia și Holdea, adică lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, unde au lucrat spaniolii de la Comsa. Această porțiune de șosea rapidă a fost deschisă traficului cu restricții de viteză și de tonaj în urmă cu o săptămână, după mici reparații, în special la podul de la Mureș.

Despăgubirea cerută pentru Lugoj-Deva lot 3 este 48 milioane de lei, afirmă Sorin Scarlat, directorul general al CNAIR.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`