CNA, cerere către DNA. Valentin Jucan: Să se facă publice numele televiziunilor din dosarul lui Orban (VIDEO)

Publicat: 12 04. 2016, 18:42

Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, solicită Direcției Naționale Anticorupție să publice numele celor două televiziuni la care s-a făcut referire în dosarul liberalului Ludovic Orban.

Jucan a precizat pentru B1 TV că nu a primit un răspuns de la procurorii anticorupție până în seara zilei de marți, dar și motivele care l-au determinat să facă această solicitare.

CNA, cerere către DNA. Valentin Jucan: Să se facă publice numele televiziunilor din dosarul lui Orban

#DIRECT_ONE_bmqgsq#

"Am solicitat Direcției Naționale Anticorupție să publice numele celor două televiziuni implicate în dosarul menționat în comunicatul transmis ieri, 11 aprilie, cu privire la cazul Orban. Nu am primit un răspuns de la DNA. Nu există în legea audovizualului o sancțiune.

Motivul pentru care solicit stă la baza articolelor privind interzicerea ingerințelor în conținutul editorial, pentru că despre asta vorbim, despre posibilitatea ca, cu anumite sume de bani, să fie alterat conținutul editorial a două posturi de televiziune. CNA, dacă primește un răspuns la DNA, are obligația de a sesiza autoritățile competente, adică Parchetul, respectiv comisiile de cultură din Pralament. O astfel de faptă este mult mai gravă și o simplă sancțiune nu este de ajuns.

În privința conținutului editorial, CNA nu poate să amendeze, are doar obligația de a sesiza instituțiile abilitate.

Această solicitare am făcut-o și în contextul în care chiar astăzi CNA a adoptat decizia prin care reglementează comportamentul televiziunilor și al radiourilor în campania electorală.

Pot să constat că se fac aranjamente, se pare, pe bani negri astfel încât un candidat să beneficieze de condiții speciale, ilegale, la alte posturi de televiziune. Acesta este contextul în care am făcut solicitarea", a declarat Valentin Jucan pentru B1 TV.

Potrivit unui comunicat al DNA, pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoștea, solicitându-i sprijin financiar în campania electorală pentru alegerile locale. "Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului", au precizat procurorii.