Clujenii sunt sfătuiți, prin panouri, să se mute în Bacău. „Chiria prea mare?”

Clujenii sunt sfătuiți, prin panouri, să se mute în Bacău. „Chiria prea mare?
Sursa foto: captura video Youtube/ observatornews

Pe străzile din Cluj s-au montat panouri prin care locuitorii sunt îndemnați să se mute în Bacău dacă își dorește o chirie mai mică. Primăria Bacău speră ca prin această campanie publicitară să convingă măcar tinerii să se mute în acest județ.

Cât costă chiria în Bacău

Chiriile din Bacău sunt mai mici, fiind unul dintre marile orașe din România, raportat la venitul lunar, care are prețuri scăzute la imobiliare. Un apartament cu 2 camere în Bacău se poate închiria chiar și cu 250-300 de euro, în timp ce în Cluj-Napoca prețul este dublu sau chiar mai mult. Dar, diferența dintre salarii este de doar 30%, conform observatornews.

Cu panourile acestea, autoritățile speră că vor oamenii care s-au săturai de chirii uriașe, dar și de prea mult timp petrecut în trafic.

„Spre deosebire de municipiul Cluj-Napoca, costurile vieţii şi nivelul de trai în Bacău este unul mai bun. Cred că municipiul Bacău este mai prietenos cu familia”, spune Lucian Daniel Stanciu Viziteu, primarul din Bacău.

Diferență de trafic între Cluj și Bacău

Montarea panourilor în Cluj-Napoca a costat 3.000 de lei. Și un alt tip de panou a fost instalat, dar demontat între timp. Acesta se referea la traficul din Cluj și se afla pe unul dintre cele mai agglomerate locuri din oraș, pe unde trec minim 60.000 de șoferi zilnic, dinspre Cluj-Napoca spre autostrada Transilvania, prin comuna Florești.

Cluj-Napoca se află pe locul doi, după București, la venitul mediu net, fiind de 5.965 de lei, iar Bacău se află pe locul 10, cu 4.619 lei. Autoritățile din Cluj spun că nu se tem de această campanie publicitară.

În plus, statisticile arată că Brașov, Cluj-Napoca și Oradea sunt cele mai attractive orașe din România, iar Bacăul nu se regăsește în acest clasament.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:10 - Robert Sighiartău, despre alegerile prezidențiale: “Finala va fi între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Noi suntem cei care putem bate PSD-ul și da, ne dorim o guvernare de dreapta” (VIDEO)
21:01 - Sighiartău (PNL): „Ciolacu guvernează doar de imagine. În afară de a da pomeni electorale sau de a da impresia că dă pomeni electorale, n-a făcut nimic” (VIDEO)
20:58 - Alertă în Gara Centrală din Hamburg. Doi pasageri dintr-un tren sunt suspectați de o infecție cu virusul mortal Marburg
20:54 - Robert Sighiartău: PSD vrea toată puterea. Cel mai grav pentru această țară este ca Partidul Social Democrat să câștige Președinția României (VIDEO)
20:33 - „Am încălcat câteva jurăminte”. Femeia care s-a căsătorit cu ea însăși celebrează un an de căsnicie. Ce mesaj a vrut să transmită lumii prin gestul său
20:30 - Restricții la produse românește în China. Ce decizie a luat Beijingul
20:29 - Sighiartău: Ciucă a primit de la americani o distincție pe care doar Regele Mihai a mai primit-o / Ciucă a fost șef de promoție la Academia Militară, spre deosebire de alți candidați despre care nici nu știm dacă au luat BAC-ul (VIDEO)
20:16 - Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de porc, în România. Prețurile, din ce în ce mai mari. Ce avertizează specialiștii
20:04 - Câți bani primește Simona Halep pentru victoria de la Hong Kong. A câștigat 15 puncte WTA
19:45 - Cetățenii vor putea acorda primul ajutor unei persoane care intră în stop cardio-respirator. Care sunt stațiile de metrou din București unde a fost montat câte un defibrilator