Club Feroviar: CFR SA a încercat să mușamalizeze un incident feroviar major – Un mecanic beat era să arunce în aer Sighișoara

Club Feroviar: CFR SA a încercat să mușamalizeze un incident feroviar major - Un mecanic beat era să arunce în aer Sighișoara
Foto: gfr.ro

Club Feroviar susține că, joi dimineață, un tren încărcat cu motorină și unul cu îngrășăminte chimice au fost pe punctul să se ciocnească în Gara Sighișoara. Un incident deosebit de grav, căci putea avea consecințe devastatoare asupra orașului. Numai că, spune Club Feroviar, CFR SA a încercat să ascundă ce s-a întâmplat.

Club Feroviar acuză CFR SA că a încercat să ascundă un incident feroviar grav

„CFR SA a băgat incidentul sub preș, avizarea evenimentului de către companie având loc de abia după ce publicația noastră a chestionat autoritățile asupra situației”, susține Club Feroviar.

Un tren GFR a depășit semnalul de ieșire din stație aflat pe roșu, pentru că mecanicul său a adormit. El ar fi fost și sub influența alcoolului. Mai mult, trenul avea sistemul de protecție INDUSI izolat. Acesta nu permite unei locomotive să depășească un semnal pus pe roșu, numai că unii mecanici îl izolează ca să scape de bătăi de cap.

Tragedia a fost evitată pentru că mecanicul trenului CER Fersped care intra în stație pe aceeași linie a văzut trenul GFR venind spre el și a frânat brusc.

Deși mecanicul trenului GFR mirosea a alcool, el nu a fost testat, ba chiar a fost lăsat să dea trenul înapoi, o procedură complicată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`