Clotilde Armand a fost validată în funcția de primar al Sectorului 1. Decizia Tribunalului București este definitivă

Clotilde Armand a fost validată în funcția de primar al Sectorului 1. Decizia Tribunalului București este definitivă

Clotilde Armand își poate preluafuncţia de primar al Sectorului 1, în urma deciziei definitive de marți a Tribunalului Bucureşti, care a respins toate contestațiile formulate la adresa ei. Instanța a respins toate cele 125 de contestații făcute de fostul primar PSD Daniel Tudorache, de consilieri PSD sau de angajați ai Primăriei, a declarat ea, după aflarea veștii.

„Avem de reconstruit și de devoltat un sector. Fără hoție și fără birocrație. Stimați cetățeni ai Sectorului 1, de astăzi sunt primărița Dvs. Începem treaba!”, le-a transmis Clotilde Armand cetățenilor pe care îi va conduce în următorii 4 ani, printr-un mesaj de Facebook.

Validarea lui Clotilde Armand ca primar a fost ultima în rândul celor 7 primari aleși să conducă Bucureștiul și sectoarele sale. Clotilde Armand, candidata PNL şi USR PLUS la Primăria Sectorului 1 a câştigat alegerile cu 36.455 (40,94%). Contracandidatul ei de la PSD, Daniel Tudorache, a obținut 35.451 voturi (39,81%).

Luni a fost validat de Curtea de Apel București mandatul lui Nicușor Dan în funcția primar general al Capitalei. Instanța a respins ca fiind tardive cele 52 de apeluri carecontestau mandatul lui Nicușor Dan. Tot luni, Tribunalul a decis să amânepână marți, la ora 15.00, decizia definitivăde validare a mandatului lui Clotilde Armand.

Scandalul dintre Dan Tudorache și Clotilde Armand, după alegerile locale

Amintim că un scandal a izbucnit în Sectorul 1, unde Dan Tudorache nu își recunoaște înfrângerea la alegerile lcoale din 27 septembrie, unde a candidat din partea PSD pentru un nou mandat de edil. Acesta acuză fraudarea voturilor și a depus o plângere la SIIJ împotriva preşedintelui biroului electoral de sector.

Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a respins renumărarea voturilor în Sectorul 1, informeazăAgerpres.

„Ca urmare a analizei contestaţiilor prin prisma motivelor invocate, a actelor depuse şi în lumina dispoziţiilor legale aplicabile, Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale nr. 42 a Municipiului Bucureşti constată că acestea sunt neîntemeiate” , se preciează în hotărârea BEM, potrivit sursei citate anterior.

Todoată, Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti „apreciază că eventuala încălcare a legii (în cauză, a dispoziţiilor art.93 şi 94 din Legea nr.11512015) putea fi sesizată prin procedura reglementată de art. 95 alin. (1) – (3) din Legea nr. 115/2015, respectiv prin formularea unor întâmpinări şi, după caz, a unor contestaţii, mijloace legale aflate la îndemâna reprezentanţilor competitorilor electorali – membri sau delegaţi, precum şi a candidaţilor care, potrivit legii, au avut dreptul să asiste la operaţiunile de votare şi la cele ulterioare votării, şi prin intermediul cărora ar fi fost posibilă înlăturarea oricărui dubiu generat de eventuale inexactităţi sau nereguli de consemnare a rezultatului votului”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`