Clinica din România care a refuzat să mai ofere gratuități refugiaților ucraineni: „Trebuie să ne preocupăm de ai noștri”

Clinica din România care a refuzat să mai ofere gratuități refugiaților ucraineni: „Trebuie să ne preocupăm de ai noștri
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Foto: Hepta.ro / DPA Images

OK Medical, una dintre clinicile private din România care a oferit sprijin refugiaților din Ucraina, va suspenda această inițiativă.

Decizia companiei care oferă servicii medicale a venit după ce s-a constatat că majoritatea ucrainenilor doar au tranzitat România, mulți dintre aceștia cu o stare materială destul de bună.

„Trăim vremuri tulburi, în care e bine să ne păstrăm rațiunea și să ne procupăm de ai noștri în primul rând.

De la începutul conflictului în Ucraina, în România s-au stins mai mulți oameni ca urmare a infecției cu COVID-19, decât civili în acea zonă de conflict.

Explicația OK Medical, pe fondul crizei din Ucraina

Ca urmare a celor expuse mai sus, OK Medical comunică public:

1. Suspendarea gratuității oferite cetățenilor ucraineni. Acest fapt survine și ca urmare a faptului că majoritatea cetățenilor ucraineni care au apelat gratuit la serviciile noastre au facut-o din mașini de lux cu scopul de a tranzita țara, nu ca măsură de control sau prevenție.

2. TOATE rudele de gradul 1 ale persoanelor decedate din cauza infecției cu Covid-19 începând cu data de 1 ianuarie 2022, beneficiază de analize GRATUITE și de asigurare medicală privată de sănătate valabilă 6 luni la toți furnizorii privați de servicii medicale de pe teritoriul României. Pentru detalii, persoanele menționate sunt rugate să apeleze call center-ul OK Medical la 0219677 pentru înregistrare.

Notă: Suntem conștienți că acest comunicat nu este în trendul interesului media, motiv pentru care, rugăm share”, anunță OK Medical pe pagina de Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`