Claudiu Năsui, despre faptul că George Simion instigă la grevă fiscală: Cu cât cresc mai mult taxele și impozitele, cu atât crește furia aceasta, care alimentează AUR (VIDEO)

Claudiu Năsui, despre faptul că George Simion instigă la grevă fiscală: Cu cât cresc mai mult taxele și impozitele, cu atât crește furia aceasta, care alimentează AUR (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputatul USR, Claudiu Năsui, a fost prezent în emisiunea „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a criticat boicotul lui George Simion, și anume, șeful AUR instigă la grevă fiscală.

Năsui susține că atât timp cât „cresc mai mult taxele și impozitele, cu atât crește furia aceasta, care alimentează AUR”.

“Dacă domnul Simion ar fi cu adevărat împotriva acestui stat, care cheltuie prea mult, dar avea niște opinii mai consistente, ar fi și împotriva pensiilor speciale.

Greva fiscală în România nu este posibilă, din păcate, pentru că ar fi un mijloc eficient de protest, sunt de acord, dar nu e posibilă, pentru că marea majoritate a impozitelor se rețin la sursă, și atunci ce se va întâmpla cu un angajator, de exemplu, care nu plătește CAS-ul, impozitul pe venit? Popriri pe conturi, șicane încep imediat. Poți să nu ceri bon fiscal când faci o cumpărătură, dar și acolo, dacă vine un control și te-a prins că nu dai bon fiscal ai să ai imediat probleme.

Cât cresc mai mult taxele și impozitele, cu atât crește mai mult furia aceasta, care alimentează AUR, care alimentează extremele.

Cu cât statul este mai risipitor și arată această nomenclatură care nu se oprește din lăfăit, care nu vrea să-și taie absolut niciun privilegiu, niciun beneficiu niciodată, tot timpul se taie tot de la privați, cu atât o să crească mai mult resentimentul la adresa statului. E un resentiment sănătos. Este corect. Nici eu nu am încredere în statul român că o să cheltuie bine vreodată banii, dar domnul Simion habar n-are economie. Când îl auzi că vorbește, zice despre ce? Naționalizări, Ceaușescu.

Contează pentru că românii care sunt sătui de un stat mare riscă să-l voteze pe ăla care să să facă un stat și mai mare. care să nu anuleze niciun privilegiu, niciun beneficiu.

AUR ce susține este creșterea salariului minim brut la 5.000 RON și au scris în mod inept pe corturile lor că prin reducerea taxării, ceea ce este o inepție. Salariul brut este cel din contract, nu crește, nu se schimbă, nu scade cu taxarea. Ce scade și se schimbă este salariul net. Dacă într-adevăr ar fi vrut să ajute antreprenorii, să ajute economia, să ajute românii să câștige mai mult, să aibă un ban în plus în buzunar, atunci ar fi trebuit să susțină reducerea impozitării muncii prin zero taxe pe salariul minim, adică un scut asupra salariului minim, adică ceea ce susține USR-ul, adică o politică care, într-adevăr, ar fi îmbogățit, i-ar fi făcut mai prosperi sau mai puțin săraci pe cei care, în principiu, acum caută să-și manifeste furia, votând AUR.

Asta e soluția dacă vrem să avem o țară mai bine guvernată, că până la urmă asta este problema, un stat mai mic, care lasă mai mulți bani oamenilor, care nu mai suprataxează munca pe salariile mici.

Avem și cel mai mare exod din toată Europa. Avem cea mai mare sărăcie în muncă tot din toată Europa. Toate lucrurile astea sunt legate. Dacă vrem, într-adevăr, să scăpăm de pericolul AUR, asta trebuie făcut, nu creșterea taxelor.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`