Claudiu Crețu (ELCEN): În această iarnă vom avea aceleași costuri la căldură ca-n iarna trecută. Avariile vor fi mai puține, că s-au făcut lucrări / Eliminarea subvențiilor, un proces ce se va întinde pe mai mulți ani (VIDEO)

Claudiu Crețu (ELCEN): În această iarnă vom avea aceleași costuri la căldură ca-n iarna trecută. Avariile vor fi mai puține, că s-au făcut lucrări / Eliminarea subvențiilor, un proces ce se va întinde pe mai mulți ani (VIDEO)
Foto: Claudiu Crețu / Facebook

Claudiu Crețu, directorul general al ELCEN, a declarat miecuri, pentru B1 TV, că vara aceasta s-au făcut lucrări importante la rețeaua de termoficare a Bucureștiului, prin urmare iarna ce vine vor fi mai puține avarii decât în iarna trecută. De asemenea, costurile la termie pentru populație vor rămâne aceleași.

Cât despre recomandarea Comisiei Europene de a se renunța la subvenția la căldură pentru populație, Crețu a susținut că va exista o perioadă de tranziție de ani întregi, timp în care autoritățile locale vor trebui să facă investiții în sistemele de termoficare pentru scăderea costurilor. La final, de subvenții vor beneficia doar persoanele vulnerabile.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Cum va fi iarna în București, din punct de vedere al costurilor cu căldura

„În această iarnă vom avea aceleași costuri ca-n iarna precedentă, bazat pe informațiile pe care le dețin acum. Prețul ar putea fi majorat doar de către Consiliul General al Municipiului București, dar acum nu există nicio idee în acest sens, deci va rămâne același preț pentru populație.

Noi, la București, suntem în plin proces de reparații, modernizare. reabilitare atât a rețelelor, cât și a CET-urilor. Vom dezvolta în perioada următoare investiții în modernizarea CET-urilor. Important e să scadă pierderile, pentru că acum sistemul are pierderi și trebuie eficientizat, modernizat.

Noi estimăm că în această iarnă vor fi mai puține întreruperi (avarii) și de mai puțină amploare pentru că s-a lucrat toată această vară. Au fost opriri consistente în luna august, dar asta din cauza șantierelor de reparații. Sperăm și credem că va fi o iarnă mai bună”, a declarat directorul ELCEN, pentru B1 TV.

Crețu (ELCEN): Eliminarea subvențiilor, un proces care se va întinde pe ani întregi

„Iar referitor la recomandarea de a se renunța la această subvenție, e o recomandare care nu e pentru această iarnă, e pentru viitor, în sensul în care autoritățile publice locale să facă investiții, sistemul să devină tot mai eficient, așa încât costurile să fie cât se poate de mici, iar subvențiile să meargă către consumatorii vulnerabili, doar către consumatorii vulenrabili”, a mai afirmat Claudiu Crețu.

În ceea ce privește recomandarea de a fi eliminate subvențiile pentru populație, acesta a mai spus că, în opinia sa, va exista o perioadă de tranziție: „Vorbim de mulți ani de zile, nu de pe o lună pe alta”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`