Foarte mulți români au în regimul lor alimentar multe produse contrafăcute, iar chiar și cele care par a fi cele mai sănătoase, nu sunt chiar așa în realitate.
Pe primul loc în clasamentul alimentelor contrafăcute este uleiul de măsline extravirgin care conține ulei de floarea-soarelui sau rapiță, apoi urmează mierea naturală care de fapt are îndulcitori aritificiali, informează Fanatik.
Branza, deși pare sănătoasă, unii producători pun amidon și uleiui vegetale pentru a reduce costurile. Nici cafeaua nu este prea naturală, dar nici peștele. În cazul acestuia din urmă, eticheta se poate falsifica foarte ușor pentru a înșela cumpărătorii.
Laptele, vinul și fructele nu sunt prea sănătoase pentru că se introduce apă, zahăr sau substanțe chimice. Laptele este diluat cu apă pentru a crește cantitatea, în vin se adaugă apă, zahăr și alte substanțe pentru a obține alte arome sau culoare.
Frcutele sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente sau ar trebui să fie, dar și ele conțin substanțe chimice care grăbesc coacerea.
Alimentele care au prețuri mai mari pot fi mai sănătoase, mai calitative decât cele accesibile, dar nu mulți români și le permit.
Specialiștii ne avertizează că în jur de 10% dintre produsele alimentare comercializate în țările dezvoltate pot fi contrafăcute.