Un ofiţer de poliţie se află într-un clan de interlopi din Caracal. Iar unul dintre interlopi este finul lui Florin Iordache

Un ofiţer de poliţie se află într-un clan de interlopi din Caracal. Iar unul dintre interlopi este finul lui Florin Iordache
Sursă foto: hepta.ro

Într-o analiză marca G4media se aratăcă, în Caracal, există trei clanuri principale de interlopi care se ocupă cu cămătărie, proxenetism și furturi, printre altele: Clanul Oacă, Clanul Vacă şi Clanul Bodyguarzilor.

Pe lângă aceste trei clanuri, există şi categoria aşa-numitelor ”gulere albe” (adică infractori cu statut social înalt în cursul activităţilor lor profesionale). Unul dintre „gulerelealbe” este libanezul Henri Saouma (zis și „Rico”), care controlează fabricile de conserve de legume și fructe Monte Verde din Caracal și Turnu Măgurele. Acesta a fost condamnat, în 2016, la 8 ani de închisoare pentru evaziune fiscală într-un dosar al DIICOT Craiova. Este finul lui Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților și fost ministru al Justiției.

Vorbim de acelaşi Florin Iordache care modifică Codul Penal şi Codul de Procedura Penală de mai bine de doi ani de zile, care a depus un proiect de modificare a Constituţiei, care a zis că PSD „nu desființează Secția Specială, pentru că România este o țară independentă”, şi care a atacat (cu succes) la CCR deciziile completurilor de 3 ale Instanţei Supreme.

În cazul Clanului Bodyguarzilor, acesta este condus de Remus Rădoi (zis „Codiță” sau „Samuraiul”), un individ condamnat la închisoare cu suspendare în urma unor încăierări cu alte clanuri rivale.

Asta nu l-a impediat să se arate, pe Facebook, revoltat de dispariţia Alexandrei şi chiar să fie invitatul emisiunii lui Victor Ciutacu de la RTV, în care s-a discutat tot despre asta.

Remus Rădoi este şi fin al fraților Dan și Cornel Ciocan, fondatorii firmei „Dancor”, abonată la zeci de contracte din bani publici. Dan Ciocan este deputat PSD.

În cazul Clanului Oacă, în componenţa acestuia s-ar afla inclusiv ofiţerul de poliţie din Caracal, Dumitrescu Dan. Gruparea este condusă de Daniel-Nicușor şi se ocupă cu oferirea de bani cu camătă și impunerea unor taxe de protecție. Recuperarea sumelor de bani și a dobânzilor aferente se face prin violența, ameninţări sau șantaj în scopul intimidării. În plus, se mai invoca şi relații în rândul polițiștilor pentru că persoanele respective să nu depună plângeri, se arată în analiza G4media, care citează un document al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) Olt.

În cazul Clanului Vacă, acesta este condus de Gheorghe Barbu și se ocupă cu camăta, furturi, tâlhării sau spargeri de locuințe. În urmă cu mai bine de 10 ani, liderul acestui clan a fost în conflict cu şeful Clanului Bodyguarzilor, Remus Rădoi.

Analiza integralămarca G4media poate fi citită AICI.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`