CJ Ilfov va înființa trei centre de colectare gratuită a deșeurilor prin aport voluntar, pentru persoane fizice. Proiect de 13 milioane de lei finanțat prin PNRR (VIDEO)

CJ Ilfov va înființa trei centre de colectare gratuită a deșeurilor prin aport voluntar, pentru persoane fizice. Proiect de 13 milioane de lei finanțat prin PNRR (VIDEO)
Mirabela Dumitrache, purtătorul de cuvânt al CJ Ilfov / captură video B1 TV

Reprezentanții Consiliului Județean Ilfov au anunțat, duminică, la „Podcast B1” cu Andreea Moraru, că vor fi înființate în județ trei centre de colectare gratuită a deșeurilor prin aport voluntar, pentru persoane fizice, în cadrul unui proiect de 13 milioane de lei finanțat prin PNRR.

CJ Ilfov, detalii despre centrele de colectare gratuită a deșeurilor

Mirabela Dumitrache, purtătorul de cuvânt al CJ Ilfov, a explicat: „Vorbim despre mai multe centre de colectare cu aport voluntar. Ce înseamnă aport voluntar? Înseamnă că cetățeanul, de bunăvoie și nesilit de nimeni, este conștient că trebuie să ia niște deșeuri pe care le are în gospodărie – și vorbim aici de niște deșeuri provenite din construcții, din demolări sau tot felul de aparatură electrică, electronică”.

„Ei bine, noi ne dorim să înființăm trei astfel de centre de colectare cu aport voluntar, în trei UAT-uri, vorbim de Grădiștea, Moara Vlăsiei și Brănești. Vorbim despre niște platforme industriale unde cetățeanul își aduce deșeurile, și le transportă singur, și le depozitează la aceste platforme, în aceste centre de colectare”, a adăugat reprezentanta CJ Ilfov.

La rândul său, Mihai Andrei, administrator public al CJ Ilfov, a declarat: „Vorbim de un proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, un proiect în valoare de aproximativ 13 milioane de lei (…). În cadrul procesului de evaluare a proiectului, inclusiv localitățile învecinate acestor UAT-uri au dat o declarație că vor folosi și ele aceste centre. Practic, sunt numai pentru persoane fizice. Persoanele fizice se vor duce cu deșeurile, de la mobilier, electrocasnice, baterii auto, anvelope ș.a.m.d. Pentru anumite tipuri de deșeuri, cantitatea e nelimitată”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`