CJ Ilfov: Proiectul „Vreau să cresc sănătos” continuă în acest pentru toți copiii din Ilfov

CJ Ilfov: Proiectul „Vreau să cresc sănătos” continuă în acest pentru toți copiii din Ilfov
Sursa foto: Facebook - Consiliul Județean Ilfov

Consiliul Județean Ilfov a anunțat, vineri, printr-un comunicat de presă, că proiectul „Vreau să cresc sănătos” continuă în acest pentru toți copiii din județ.

CJ Ilfov, despre proiectul „Vreau să cresc sănătos”

„Astăzi, 𝟮𝟳 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟰, în Parcul Dumitrana din orașul Măgurele, s-a deschis a II-a ediție a programului «𝗩𝗿𝗲𝗮𝘂 𝘀𝗮̆ 𝗰𝗿𝗲𝘀𝗰 𝘀𝗮̆𝗻𝗮̆𝘁𝗼𝘀» în Ilfov, proiect susținut de Consiliul Județean Ilfov, Primăria Orașului Măgurele, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov și, începând cu această ediție, Agenția Națională Antidrog.

Începând cu orele dimineții, peste 300 de copii au participat la demonstrații de exerciții fizice și ateliere pe tema adicțiilor și s-au bucurat de timp petrecut în natură, muzică mixată live și mâncare gustoasă, fără aditivi și conservanți.

Proiectul pilot «Vreau să cresc sănătos» este realizat de Academia de Sport și Nutriție Alexander Florescu (ASNAF) și s-a desfășurat, în anul școlar 2023-2024, în localitățile Cornetu, Glina, Pantelimon, Bălăceanca, Cernica (Tânganu) Dragomirești Vale, Jilava, Buftea, Voluntari, Berceni, Dobroești, Ciolpani, Mogoșoaia, Măgurele, Otopeni, unde a instruit prin tehnici sportive și alimentare nu mai puțin de 668 de copii să slăbească sănătos și să adopte un stil de viață sănătos.

«Vreau să cresc sănătos» este un proiect prin care ne propunem să fim un factor determinant în adoptarea de către copii a unui stil de viață sănătos, să diminuăm problema obezității infantile și, totodată, să tragem un semnal de alarmă cu privire la riscurile asociate acestei afecțiuni asupra sănătății copiilor, dar și a efectelor pe termen lung pe care le atrage după sine obezitatea.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel global, sunt peste 50 de milioane de copii care se confruntă cu această boală. De aceea, obezitatea infantilă este una dintre cele mai grave provocări cu privire la sănătatea publică din secolul nostru, fiind catalogată ca o boală de nivel pandemic.

Studiile arată că 10% din fetele care suferă de obezitate fac, la un moment dat, un episod depresiv, iar băieții se îndreaptă către consumul de alcool și de substanțe interzise. Motiv pentru care, anul aceasta, s-a alăpturat demersului nostru Agenția Națională Antidrog. Specialiștii ANA vor însoți echipa ASNAF la toate atelierele pe care le va susține în scoli pentru a le vorbi copiilor despre adicții, problemele din familie și bullying-ul care duc la consumul de alcool, droguri și mâncat compulsiv.

«Vreau să cresc sănătos» integrează în structura sa o abordare complexă a procesului de schimbare a stilului de viață, punând accent pe echilibrul emotional, activitatea fizică și alimentația sănătoasă.

Programul include:

➊ Evaluarea copiilor prin: teste de efort, evaluări psihologice, nutriționale și fizice.

➋ Educare și constientizare prin: ateliere de educație psiho-emoțională și ateliere de gastronomie și nutriție.

➌ Antrenamente de fitness.

➍ Monitorizarea progresului.

Noutatea acestei ediții este brățara interactivă pe care fiecare copil înscris în program o va folosi pentru a-și urmări progresul zilnic, pentru a-și stabili obiective personalizate de nutriție și antrenament, dar și pentru a accesa rețete sănătoase, programe de exerciții fizice și sfaturi de sănătate.

La eveniment au participat: Alexander Florescu – președintele ASNAF, Ramona Dabija – directorul Agenției Naționale Antidrog, Anda Samson – comisar șef și psiholog în cadrul Agenției Naționale Antidrog, Iordache Titel – inspector, Insectoratul Școlar Județean Ilfov”, afirmă CJ Ilfov, vineri, într-o postare pe Facebook.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`