CJ Ilfov anunță continuarea campaniei de depistare precoce a tuberculozei

CJ Ilfov anunță continuarea campaniei de depistare precoce a tuberculozei
Sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Ilfov

Campania de depistare precoce a tuberculozei continuă vineri în Balotești, a anunțat Consiliul Județean Ilfov, într-un comunicat de presă.

Etapa de vineri din Balotești are loc între orele 9 și 14. Campania va continua și săptămână viitoare, după cum urmează:

  • Luni și marți, 23.10.2023, 24.10.2023, Grădiștea, orele 09:00-13:00.
  • Miercuri, joi și vineri, 25.10.2023, 26.10.2023, 27.10.2023, Snagov, orele 09:00-13:00.

„Pentru a putea beneficia de acest serviciu gratuit trebuie să aveți 18 ani împliniți și să aveți domiciliul stabil în județul Ilfov. Această acțiune se adresează persoanelor care nu au beneficiat anterior de astfel de servicii”, precizează CJ Ilfov.

CJ Ilfov, alte detalii despre campania de depistare precoce a tuberculozei

Campania CJ Ilfov este desfășurată în parteneriat cu Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta și Asociația Română Anti Sida (ARAS).

„Aceste activități se derulează în baza protocolului de cooperare semnat în luna august a anului 2021, prin care Consiliul Județean Ilfov, alături de partenerii săi, își propun realizarea unor acțiuni concrete pentru a facilita accesul cetățenilor din Ilfov la servicii de sănătate. Activitățile presupun deplasarea unei caravane, prin care ilfovenii vor beneficia de acces facil, gratuit, aproape de casă, la consultații medicale puse la dispoziție de un cabinet mobil, dotat cu aparatură de radiologie și diagnostic molecular rapid”, spune CJ Ilfov.

Instituția a explicat că inițiativa se adresează cu precădere persoanelor din grupuri vulnerabile, dar pot participa toți locuitorii județului Ilfov care au domiciliul în mediul rural, fie că este vorba despre persoane fără posibilități financiare, care doresc să acceseze servicii de sănătate specifice, sau persoane interesate de o evaluare medicală pulmonară preventivă.

„Caravana de screening este dotată și cu un program de inteligență artificială care ajută la depistarea tuberculozei și altor 14 patologii pulmonare. Serviciile medicale ale caravanei sunt asigurate de personal medical specializat, iar în contextul pandemiei de COVID-19, cu ajutorul testelor efectuate în mod gratuit, pot fi detectate inclusiv eventuale sechele post-COVID-19 și se poate face o recomandare pentru continuarea investigațiilor la un medic specialist”, se mai arată în comunicatul CJ Ilfov.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`