Ciucă, după ce resturi de drone rusești au căzut în România: Rusia e un pericol, dar noi și aliații din NATO suntem vigilenți și întărim capacitatea de răspuns în astfel de situații (VIDEO)

Ciucă, după ce resturi de drone rusești au căzut în România: Rusia e un pericol, dar noi și aliații din NATO suntem vigilenți și întărim capacitatea de răspuns în astfel de situații (VIDEO)
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a declarat că incidentele cu fragmentele de drone folosite de ruși care pică pe teritoriul României demonstrează agresivitatea Rusiei, faptul că această țară chiar e un pericol. Pe de altă parte, Ciucă a insistat că România și aliații ei din NATO iau măsuri pentru siguranța cetățenilor lor și a dat mai multe exemple.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Gabriela Mihai.

Reacția lui Ciucă după ce noi fragmente de drone folosite de Rusia au picat în România

„Au fost folosite de ruși, dronele sunt de proveniență iraniană.

Am văzut azi anumite reacții la această situație. Sigur, pe teritoriul României, din tot ce am putut eu să văd acum, există fragmente din aceste drone care au căzut aproape de graniță. Ce e important să vedem în aceaste situații e pericolul pe care-l reprezintă Rusia. Agresivitatea aceasta poate să genereze temere. Abia acum vorbim de frică, frica oamenilor că ar putea să li se întâmple ceva, că războiul ar putea să escaladeze.

La summitul NATO, România a primit cele mai bune garanții de securitate și siguranță pentru cetățeni și faptul că Ministerul Apărării are dislocate structuri în zona respectivă, în judeul Tulcea, atât structuri de supraveghere, cât și de reacție, NATO are o misiune întărită de poliție ariană, Forțele Aeriene au ridicat de fiecare dată 2 aparate F-16 care au stat în zbor pe toată perioada cât a existat acest pericol în spațiul aerian al dronelor de la sine ne spun că există vigilență maximă, angajament și că sunt luate măsuri în acest sens.

Cineva spunea să luăm măsuri și să le scoatem noi din luptă. Nu e atât de simplu că orice măsură din aceasta pe zona de graniță înseamnă de la sine violarea spațiului aerian al Ucrainei și de aici o serie întreagă de probleme diplomatice”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta a mai precizat că acum continuă demersurile la nivelul României și al NATO pentru a întări capacitatea de răspuns în astfel de situații.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`